Optakt: Herrelandsholdet jagter medaljedrømme til Final4 i European Silver League

De danske volleyballherrer er torsdag morgen atter draget til Nordmakedonien, denne gang for at spille de sidste afgørende kampe i Final4 i European Silver League. Første kamp for Danmark er semifinale mod Ungarn lørdag aften kl. 20:00. Kampen vises på Eurovolley TV. Efter en måneds hårdt arbejde sammen i hallen og imponerende præstationer på banen,…

| Foto: Flemming Patulski

:


De danske volleyballherrer er torsdag morgen atter draget til Nordmakedonien, denne gang for at spille de sidste afgørende kampe i Final4 i European Silver League. Første kamp for Danmark er semifinale mod Ungarn lørdag aften kl. 20:00. Kampen vises på Eurovolley TV.

Efter en måneds hårdt arbejde sammen i hallen og imponerende præstationer på banen, er den danske landsholdslejr nu nået til kulminationen på deres bestræbelser – nemlig Final4 i European Silver League, hvor der venter to intense opgør i jagten på medaljer.

”Efter to års tørke er det i sandhed en stor fornøjelse, at vi har kvalificeret os til slutrunden i European Silver League. Det er naturligvis fantastisk for holdet og staben, men det er også vigtigt for identiteten som landshold, og noget som vi kan være stolte af. Holdet leverede en kæmpe præstation i 1. runde på udebane, som gjorde at vi i anden runde i Slagelse kunne være mere udviklingsorienteret og fokusere på bredden i truppen – dét skal nok give pote i det lange løb,” fortæller Elitechef i Volleyball Danmark, Sven Brix.

”Dette års forløb har været ekstra hårdt med coronabobler, test efter test og karantæner, men holdet og staben har knoklet på trods store afsavn, og jeg har stor respekt for deres indsats og dedikation. At de er kommet så langt er et flot resultat i sig selv, men vi håber selvfølgelig også, at truppen kan komme et skridt videre til finalen her i weekenden.” afslutter han.

Ungarn bliver første forhindring

Otte hold i de indledende runder er nu blevet til fire – nemlig Danmark, Nordmakedonien, Kroatien og Ungarn, som skal spille semifinaler lørdag og bronze- og finalekampe søndag. I Danmarks semifinale venter Ungarn, der vandt pulje B med kun én tabt kamp. Landstræner Kristian Knudsen er derfor klar over, at der venter de danske gutter en hård opgave fra start.

Ungarn er et stærkt hold med en meget bred trup. De har i puljekampene brugt alle deres spillere på holdkortet og har måske sparret nogle af deres topspillere helt, så det er spændende hvad, de stiller med. Vi ved, at de spiller hurtige bolde men ikke nødvendigvis slår så højt, så der skal fart på vores centerspillere især. Men ellers handler det igen mest om det, vi selv kan kontrollere. Vi skal fundet servepresset frem og sikre en stabil side-out, ligesom i kampen på hjemmebane mod Cypern, hvor vi virkelig ramte et højt niveau. Dét får vi brug for i disse knald eller fald -kampe.” forklarer han og fortsætter:

”Vi er glade for og spændte på at skulle prøve kræfter med en Final4-turneringen. Vi går ind til kampene uden et forventningspres, men vi håber på at kunne spille ligesom da vi var afsted i Nordmakedonien første gang. Vi vil gå benhårdt efter at vinde vores kampe, men vi ved også, at modstanderne er dygtige. Drengene er klar og motiverede, så nu glæder vi os bare.”

Kampprogram, Final 4, European Silver League, Herrer:

05.06 kl. 17:00: Semifinale 1: Nordmakedonien – Kroatien
05.06. kl. 20:00: Semifinale 2: Ungarn – Danmark
06.06. kl. 17:00: Bronzekamp
06.06. kl. 20:00: Finalekamp

Sådan følger du med:

Alle kampe i turneringen vises på Eurovolley TV, som kræver betalingsabonnement (dog kun EUR 4,99 om måneden med mulighed for løbende opsigelse).

Derudover kan du følge med på Herrelandsholdets Facebookside, Volleyball Danmarks Instagramprofil og hjemmesiden, hvor der løbende bliver opdateret med opslag, videoer, reaktioner, nyheder og meget mere. Husk at dele, tagge og kommentere, så vi i fællesskab kan støtte herrelandsholdet hjemme fra stuerne.

sammen er vi stærkere

Del nyhed

LÆS OGSÅ