Magtdemonstration over Cypern sikrer Danmark adgang til Final4 i European Silver League

Et stærkt servende dansk mandskab gjorde kort proces, da de lørdag aften vandt 3-0 over Cypern i en overbevisende kamp, der definitivt sikrede Danmark Final4-billetten til European Silver League. European Silver League, Danmark – Cypern: 3-0 (25-11, 25-20, 25-13)Energien og vinderinstinktet var i den grad genfundet på den danske side efter gårsdagens nederlag til Nordmakedonien.…

| Foto: Flemming Patulski

:


Et stærkt servende dansk mandskab gjorde kort proces, da de lørdag aften vandt 3-0 over Cypern i en overbevisende kamp, der definitivt sikrede Danmark Final4-billetten til European Silver League.

European Silver League, Danmark – Cypern: 3-0 (25-11, 25-20, 25-13)
Energien og vinderinstinktet var i den grad genfundet på den danske side efter gårsdagens nederlag til Nordmakedonien. De danske tropper buldrede derudaf med et skyhøjt servepres – og 8 servees i kampen -, et veloplagt angrebsspil stærkt orkestreret af anfører Axel Jacobsen og ikke mindst flot blokadespil fra start til slut, som sikrede Danmark en overbevisende 3-0 sejr over Cypern.

Landstræner Kristian Knudsen om kampen:

”Jeg er utrolig glad på drengenes vegne og alle dem der arbejdet, for at vi kunne være her. Vi havde lavet forarbejdet i Nordmakedonien, men skulle gøre det færdigt her på hjemmebanen, og i går spiller vi lidt en mærkelig kamp. Men i dag gjorde drengene det rigtigt godt.”

”Jeg synes det er fedt, og jeg glæder mig helt vildt til at skulle til Nordmakedonien igen og se om vi kan drille de hold, vi skal møde der. Det er rigtigt stort, at vi har kvalificeret os til Final4 med så ungt et hold. De har ofret meget for at være her i dag, så det er deres fortjeneste og gave, at de nu skal spille Final4.”

Med endnu en sejr på kontoen, har Danmark sikret sig nok point til at fastholde en 2. plads i puljen – som minimum – hvilket giver adgang til Final4 i Nordmakedonien i næste weekend. Danmark mangler stadig en enkelt kamp mod Israel, som spilles søndag kl. 19:00 – se med her LIVE på DRTV.

Kampen sæt for sæt:
Danmark fik den bedst tænkelige start på kampen med en stærke serveserie fra Oskar Kjerstein Madsen, der skabte et forspring for de danske tropper. Energien på den danske side var høj og angrebsspillerne i hopla, hvilket ikke gav Cypern de store chancer – og sættet blev dermed lukket med overbevisende 25-11 til Danmark.

Danmark fortsatte de gode takter i andet sæt, dog svarede Cypern tilbage med en række gode centerangreb. Men endnu engang skruede Danmark op for servepresset, og gav Cypern begrænsede muligheder for at score egne point. Mod slutningen af sættet løsnede Danmark jerngrebet en smule, og Cypern kom lidt tilbage i kampen, det var dog ikke nok til at indhente det forsømte, og Danmark lukkede sættet 25-20.

Danmark holdt momentum i tredje sæt, hvor det danske blok/forsvar fungerede helt optimalt. Ved 21-12 blev debutant Frederik Dahl skiftet ind i serven, hvor han også fik markeret sig. Til sidst var det dog en fantastisk kill-blok af Mads Kyed Jensen, som afgjorde sættet – og kampen – 25-13.

Tidligere kampe: European Silver League, Pulje A
29.05 – 19:00: Danmark – Cypern: 3-0 (25-11, 25-20, 25-13)
28.05 – 19:00: Danmark – Nordmakedonien: 0-3 (23-25, 17-25, 21-25)
23.05: Nordmakedonien – Danmark: 0-3 (21 – 25, 23 – 25, 24 – 26)
22.05: Danmark – Cypern: 3-0 (25 – 23, 25 – 22, 25 – 20)
21.05: Danmark – Israel: 3-2 (21 – 25, 26 – 24, 17 – 25, 26 – 24, 15 – 12)

Danmark er i Pulje A, hvor Nordmakedonien, Israel og Cypern venter på den anden side af nettet. Der spilles puljespil over to weekender, den. 21.-23. maj i Nordmakedonien og den 28.-30. maj i Danmark. Herefter afvikles der en Final 4 turnering den 5.-6. juni i Nordmakedonien. I Pulje B mødes Østrig, Kroatien, Ungarn og Luxembourg.

sammen er vi stærkere

Del nyhed

LÆS OGSÅ