Tre på stribe: Danmark ubesejret efter første runde af European Silver League

Det danske herrelandshold fik pladen fuld i Nordmakedonien i denne weekend, hvor de på imponerende vis vandt alle deres tre kampe i første runde af puljespillet. Danmark har derfor sikret sig en vigtig 1. plads frem mod anden runde, som spilles på hjemmebanen i Spar Nord Arena Slagelse. De danske volleyballherrer spillede første kamp fredag…

:


Det danske herrelandshold fik pladen fuld i Nordmakedonien i denne weekend, hvor de på imponerende vis vandt alle deres tre kampe i første runde af puljespillet. Danmark har derfor sikret sig en vigtig 1. plads frem mod anden runde, som spilles på hjemmebanen i Spar Nord Arena Slagelse.

De danske volleyballherrer spillede første kamp fredag mod Israel – en vaskeægte gyser i fem sæt, der i sidste sekund blev vendt til Danmarks fordel. Herefter ventede Cypern lørdag, der trods tætte sæt blev en 3-0 sejr til Danmark. Søndag skulle kampen om førstepladsen afgøres mod Nordmakedonien, hvor et dansk mandskab i hopla udspillede værtsnationen og på imponerende vis nappede endnu en sejr i tre sæt.

Herrelandsholdet vender dermed snuden hjem mod Danmark med 8 point og en 1. plads i pulje A i European Silver League efter weekendens kampe i Nordmakedonien – et resultat der oversteg landsholdslejrens forventninger.

”Vi er yderst tilfredse med de 8 point, vi har fået med hjem fra weekenden. Det var mere end nogen på holdet havde forventet. Holdet forbedrede sig meget fra første kamp til sidste. Eftersom vi ikke har spillet sammen i 2 år, kræver det en del tilvænning for at genfinde rytmen – især for os hævere – men i løbet af kampene bliver vi mere og mere sikre på hinanden, og i kampen mod Nordmakedonien finder vi et virkelig flot niveau,” fortæller anfører Axel Jacobsen, der i kampen mod Israel tilmed spillede sin kamp nummer 200 i landsholdstrøjen.

”Det bliver fedt at spille på hjemmebanen i Slagelse. Det er en hal, vi kender og har spillet mange kampe i før. Det er selvfølgelig ærgerligt, at det bliver uden tilskuere, men det betyder stadig meget for os at spille i Danmark. ” afslutter han.

Fysikken bliver vigtig
Landstræner Kristian Knudsen er også godt tilfreds med resultatet og tilføjer:

”Det er flot af drengene præsterer på dette niveau med kun 16 dages forberedelse og uden testkampe. Endnu flottere er det, at de rammer højeste niveau i den tredje kamp. Det beviser at vores fysiske arbejde til træningerne har båret frugt. Så vi er bestemt glade for resultatet og den udvikling vi har set i kampene.”

”Vi har nu fuld fokus på at stå så stærkt som muligt frem mod kampene i Slagelse. Vi har kort tid til at forberede os, så først og fremmest handler det om at blive fysisk klar, og så skal vi også kigge på nogle småjusteringer hist og her. Nordmakedonien venter allerede i første kamp, og de kommer med garanti med fuld styrke for at få revanche, så vi skal helst ramme samme niveau, som vi sluttede på. Vi står godt ift. stillingen i puljen, men arbejdet skal gøres færdigt.” afslutter han.

Følg Danmarks kampe LIVE på DRTV
Turneringen i Slagelse spilles fra den 28.-30. maj, men desværre uden tilskuere på lægterne. Heldigvis har Volleyball Danmark indgået et samarbejde med DRTV, som sender kampene LIVE – alle dage kl. 19:00

Ud over at kampene vises LIVE på DRTV kan du efterfølgende også se dem forskudt på SPORT LIVE. SPORT LIVE har i forvejen et tæt samarbejde med DR om produktion, og vil også være bag kameraerne når herrelandsholdet spiller i Slagelse.

Sendetider for kampene på SPORT LIVE offentliggøres på www.sport-live.dk.

KAMPPROGRAM: European Silver League, Pulje A
21.05: Danmark – Israel: 3-2 (21 – 25, 26 – 24, 17 – 25, 26 – 24, 15 – 12)
22.05: Danmark – Cypern: 3-0 (25 – 23, 25 – 22, 25 – 20)
23.05: Nordmakedonien – Danmark: 0-3 (21 – 25, 23 – 25, 24 – 26)
28.05 – 19:00: Danmark – Nordmakedonien (Slagelse, Danmark)
29.05 – 19:00: Danmark – Cypern (Slagelse, Danmark)
30.05 – 19:00: Danmark – Israel (Slagelse, Danmark)

Danmark er i Pulje A, hvor Nordmakedonien, Israel og Cypern venter på den anden side af nettet. Der spilles puljespil over to weekender, den. 21.-23. maj i Nordmakedonien og den 28.-30. maj i Danmark. Herefter afvikles der en Final 4 turnering den 5.-6. juni i Nordmakedonien. I Pulje B mødes Østrig, Kroatien, Ungarn og Luxembourg. Turneringen kan følges her.

Truppen:

Hævere:
Axel Jacobsen (Panathinaikos, GRE)
Mikkel Hoff (BK Marienlyst)

Centerspillere:
Nikolas Sebastian Dybkilde Bach (Gentofte Volley)
Niels Heden Friis (ASV Elite)
Frederik Bo Dahl (Gentofte Volley)
Rasmus Mikelsons (Gentofte Volley)

Kantspillere:
Jan Eldahl Vinther Jørgensen (Aalborg Volley)
Kalle Kjerstein Madsen (VK Vestsjælland)
Tobias Hougs Kjær (Carruur VolleyGent, BEL)
Oskar Kjerstein Madsen (Spacer Tolouse, FRA)

Diagonaler:
Rasmus Breuning Nielsen (Gamma Chimica Brugherio, ITA)
Ulrik Bo Dahl (Sistemia LCT Aci Castello, ITA)
Mads Kyed Jensen (NBV Verona, ITA)

Libero:
Nikolaj Hjorth (Middelfart VK)

Del nyhed

LÆS OGSÅ