Mikkel Vejlby er Årets Ildsjæl 2021

Ikke en, ikke to, men hele tre klubber kan skrive under på, at Mikkel Vejlby er en ildsjæl uden lige. På baggrund af Grøndal EV, Helsingør Volleyball Klub og Espergærde Volleys samlede indstilling, har Volleyball Danmark valgt at hædre Mikkel Vejlby til Årets Ildsjæl 2021. Prisen blev overrakt til en helt ”almindelig” ungdomstræning i Grøndal…

:


Ikke en, ikke to, men hele tre klubber kan skrive under på, at Mikkel Vejlby er en ildsjæl uden lige. På baggrund af Grøndal EV, Helsingør Volleyball Klub og Espergærde Volleys samlede indstilling, har Volleyball Danmark valgt at hædre Mikkel Vejlby til Årets Ildsjæl 2021. Prisen blev overrakt til en helt ”almindelig” ungdomstræning i Grøndal EV, hvor den nærmeste familie og klubfolk var samlet for at hædre Mikkel, og endeligt offentliggjort til Repræsentantskabsmødet den 16. maj.

Mikkel Vejlbys trænerkarriere startede for ca. 45 år siden i Birkerød, da holdets træner stoppede. Da han var den ældste tilbage på holdet, blev han forfremmet til træner, og siden da er det blevet til mange timer i hallen.

Ca. 20 år senere efter at have trænet i det nordsjællandske i mange år, står Mikkel til et ungdomsstævnestævne med bl.a Grøndal EV, og her fornemmer Mikkel, at han i den grad kan være med til at gøre en forskel sammen med de andre trænere fra Grøndal. Han tilbyder derfor uopfordret sin hjælp til klubben. Det er jo en hver klubs drøm at blive tilbudt hjælp – for hvem mangler ikke en ekstra hånd? Siden da har Mikkel fungeret som træner i Grøndal EV.

Samme mønster gjorde sig gældende i Helsingør Volleyball Klub, hvor Mikkel af flere omgange har tilbudt sin hjælp og assistance som træner af både dame-, herre- og mixhold, og hvis det ikke var nok, meldte Mikkel sig også på banen som kidstræner i Espergærde Volley, da de startede op for to år siden.

Et kig i kalenderen viser ikke mange volleyball-fridage, og han træner ofte flere hold i træk – han har dage, hvor han har tre forskellige hold gennem ”manegen”, ret imponerende.Han brænder for volleyball, og træner med stor glæde alt fra børn til voksne, og om det er begyndere eller de mere rutinerede spillere – det går ud på ét – det er volleyball, der er det vigtigste.

I sine mange år som træner, har han blandt andet været med til at finde og udvikle børn fra hjem med mindre stærk foreningstradition. Hvor nogle trænere måske har frygtet, at det skulle blive op-ad-bakke, har han spottet potentiale og udfordret de unge til træning.

I sin seneste klub i Espegærde har han været med til at bygge et ungdomstilbud op helt fra bunden. På under et halvt år har han været med til at skabe et hold med ca. 20 spillere på – og der kommer hele tiden flere til. Derudover er han også trådt ind i bestyrelsen, da der også her var brug for en ekstra hånd.
Han er i den grad en ildsjæl inden for volleyball, der er med til at løfte det frivillige arbejde i hele tre klubber!

Det er en sand fornøjelse at tildele prisen for Årets Ildsjæl 2021 til Mikkel Vejlby (Grøndal EV, Helsingør Volleyball Klub og Espegærde Volley)

Del nyhed

LÆS OGSÅ