Optakt: Damelandsholdet knokler videre i EM-kvalifikationen

Det danske damelandshold kom som forventet i strid modvind, da de i sidste weekend tog hul på puljespillet i Pulje E i EM-kvalifikationen, hvor modstanderne fra Frankrig, Israel og Ungarn var for stærke for de danske tropper. Nu rejser de danske volleyballkvinder til Ungarn for at spille anden runde af kampe. Ved første runde af…

| foto: CEV

:


Det danske damelandshold kom som forventet i strid modvind, da de i sidste weekend tog hul på puljespillet i Pulje E i EM-kvalifikationen, hvor modstanderne fra Frankrig, Israel og Ungarn var for stærke for de danske tropper. Nu rejser de danske volleyballkvinder til Ungarn for at spille anden runde af kampe.

Ved første runde af EM-kvalifikationsspillet i Belfort, Frankrig, blev damelandsholdet i den grad udfordret på banen, hvor det blev til tre 3-0 nederlag til de stærke puljemodstandere fra Frankrig, Israel og Ungarn.

”Det var som forventet gode modstandere, og vi skulle lige have en idé om presset og niveauet, før vi selv fandt fodfæste. Men vi endte med at spille et rigtig godt andet sæt mod Ungarn, hvor vi får dem presset, og tingene faldt på plads på vores side. Frem mod den kommende weekend er planen at bruge dette sæt som pejlemærke for, hvordan vi vil spille, og hvis muligt skal vi bygge et lag mere på. Det vil være vores succeskriterie,” udtaler landstræner Sven-Erik Borch Lauridsen og fortsætter:

”Spillerne har naturligvis haft brug for at restituere og bygge kroppen op igen med lidt styrketræning. Nikoline Mogensen, der var ude med en skade i Frankrig, er i bedring, så vi forventer at have alle spillere klar til weekenden.” afslutter han.   

DANMARKS KAMPPROGRAM, EM-KVALIFIKATION DAMER:
7. maj: Frankrig vs. Danmark: 3-0 (25-18, 25-15, 25-16)
8. maj: Israel vs. Danmark: 3-0 (25-19, 25-16, 25-16)
9. maj: Danmark vs. Ungarn: 0-3 (18-25, 20-25, 13-25)
14. maj, 16:00: Danmark vs. Frankrig (Ungarn)
15. maj, 19:00: Ungarn vs. Danmark (Ungarn)
16. maj, 16:00: Danmarks vs. Israel (Ungarn)

INFO & LIVESTREAM:
Kampene livestreames her: https://www.eurovolley.tv/en-int/page/home-cev

Turneringen kan følges her: https://eurovolley.cev.eu/en/women-2021/qualifiers-area/
Følg de danske volleyballkvinder på Facebooksiden her: Damelandsholdet i volleyball

DANMARKS TRUP

Hævere
Nikoline Maria Mogensen (Holte IF)
Astrid Liv Empacher (Holte IF)

Centerspillere
Amalie Jørgensen (Tchalou Volley Club, Belgien)
Katrine Merrild Strøbæk (Team Køge Volley)
Mette Breuning Nielsen (Brøndby VK)
Sophia Helena Andersen (Holte IF)

Kantspillere
Frederikke Stenholt Krogh (ASV Elite)
Mathilde Borup Jeppesen (Gentofte Volley)
Mikala Maria Mogensen (Holte IF)
Sille Slott Hansen (Brøndby VK)

Diagonaler
Emilie Stenholt Krogh (ASV Elite)
Helena Elbæk (LiigaPloki Pihtipudas, Finland)

Liberoer
Mette Sallerup (Holte IF)
Ditte Kjær Hansen (ASV Elite)

Del nyhed

LÆS OGSÅ