Optakt: Damelandsholdet skal kæmpe for overraskelsen i hård EM-kvalifikationspulje

Det danske damelandshold i volleyball tager fredag aften hul på EM-kvalifikationsspillet i Pulje E, hvor Frankrig, Ungarn og Israel venter på den anden side af nettet. Opgaven bliver svær – men de danske volleyballkvinder er klar til at slå til. Efter en god forberedelsesperiode med en masse træninger, udtagelse af den endelige trup og to…

:


Det danske damelandshold i volleyball tager fredag aften hul på EM-kvalifikationsspillet i Pulje E, hvor Frankrig, Ungarn og Israel venter på den anden side af nettet. Opgaven bliver svær – men de danske volleyballkvinder er klar til at slå til.

Efter en god forberedelsesperiode med en masse træninger, udtagelse af den endelige trup og to testkampe mod det svenske landshold, er blikket nu rettet mod kampene i Danmarks pulje E i EM-kvalifikationen, der bliver spillet i henholdsvis Frankrig og Ungarn i de kommende to weekender.

Med to år uden landsholdsaktiviteter venter der Danmark lidt af en ilddåb i første kamp mod puljefavoritterne fra Frankrig, som Danmark sidst mødte i januar 2019 i Slagelse. Her nappede Danmark et enkelt sæt med fyldte tribuner og en fed hjemmebanekulisse. Omgivelserne bliver nok væsentligt anderledes i år, men energien på banen skal være den samme, hvis Frankrig skal presses.

Vi er der, hvor vi skal være rent forberedelsesmæssigt. Vi har trænet godt, spillerne giver den gas, og med de to testkampe i Sverige tog vi et klart nyk opad niveaumæssigt og fik mærket lidt af den modstand, der venter os. Så vi er et godt sted nu,” fortæller landstræner Sven-Erik Borch Lauridsen og fortsætter:

”Vi glæder os til at rejse til Frankrig og komme ind i rytmen med forberedelser og kampe, nu også med en del Covid-19 foranstaltninger undervejs. Modstanden bliver endnu hårdere end den, vi oplevede i Sverige, og der kommer helt sikkert kontante tilbagemeldinger på det, vi leverer på banen. Alle fejl fra vores side vil blive straffet med det samme, så vi skal præstere på et højt niveau.”

EM-kvalifikationen spilles i seks puljer. For at gå videre fra puljespillet skal de danske volleyballkvinder bliver nummer et eller to i puljen, og dét bliver lidt af en opgave.

”Der er ingen tvivl om, at det er en svær pulje. Vi spillede mod Frankrig sidste gang også, som er et super godt hold med professionelle spillere. Ungarn er fysisk stærkt, og dem har vi også spillet mod for nogle år siden. De er dygtige og professionelle. Og så har vi Israel, hvor vores muligheder er størst. Men de spiller stadig en professionel liga med dygtige spillere, som også gør sig internationalt. Så alt i alt bliver det nok svært for os at skulle blive et eller to i puljen,” forklarer landstræneren.

”For os handler det mere om at gå ind og præstere på det her niveau, så vi kan finde ud af hvad, vi mangler, og hvor vi er med. Det vil give vores spillere en ide om, hvad der skal til for at komme op på næste niveau eller for at komme ud og spille internationalt med et mere professionelt setup, end det vi har her i Danmark.” afslutter han.

DANMARKS KAMPPROGRAM, EM-KVALIFIKATION DAMER:
7. maj, 20:00: Frankrig vs. Danmark (Belfort, Frankrig)
8. maj, 20:00: Israel vs. Danmark (Belfort, Frankrig)
9. maj, 19:30: Danmark vs. Ungarn (Belfort, Frankrig)
14. maj, 16:00: Danmark vs. Frankrig (Ungarn)
15. maj, 19:00: Ungarn vs. Danmark (Ungarn)
16. maj, 16:00: Danmarks vs. Israel (Ungarn)

INFO & LIVESTREAM:
Kampene livestreames her: https://www.eurovolley.tv/en-int/page/home-cev
Turneringen kan følges her: https://eurovolley.cev.eu/en/women-2021/qualifiers-area/
Følg de danske volleyballkvinder på Facebooksiden turneringen her: Damelandsholdet i volleyball

DANMARKS TRUP

Hævere
Nikoline Maria Mogensen (Holte IF)
Astrid Liv Empacher (Holte IF)

Centerspillere
Amalie Jørgensen (Tchalou Volley Club, Belgien)
Katrine Merrild Strøbæk (Team Køge Volley)
Mette Breuning Nielsen (Brøndby VK)
Sophia Helena Andersen (Holte IF)

Kantspillere
Frederikke Stenholt Krogh (ASV Elite)
Mathilde Borup Jeppesen (Gentofte Volley)
Mikala Maria Mogensen (Holte IF)
Sille Slott Hansen (Brøndby VK)

Diagonaler
Emilie Stenholt Krogh (ASV Elite)
Helena Elbæk (LiigaPloki Pihtipudas, Finland)

Liberoer
Mette Sallerup (Holte IF)
Ditte Kjær Hansen (ASV Elite)

Del nyhed

LÆS OGSÅ