Holte IF vinder DM-guld for tredje år i træk

Holte IF cementerede deres årelange dominans i kvindernes bedste række, Volleyligaen, da de onsdag aften sikrede klubbens tredje DM-titel i streg med en 3-0 sejr over finaledebutanterne fra Gentofte Volley. Det var første gang i dansk volleyballs historie, at naboklubberne Holte IF og Gentofte Volley mødtes i en DM-finaleserie. De finalevante spillere fra Holte IF…

| Foto: Cecilie Spendrup Petersen

:


Holte IF cementerede deres årelange dominans i kvindernes bedste række, Volleyligaen, da de onsdag aften sikrede klubbens tredje DM-titel i streg med en 3-0 sejr over finaledebutanterne fra Gentofte Volley.

Det var første gang i dansk volleyballs historie, at naboklubberne Holte IF og Gentofte Volley mødtes i en DM-finaleserie. De finalevante spillere fra Holte IF var klare favoritter til at løbe med sejren, men Gentofte Volley stod i den grad på lur for at vælte de forsvarende mestre af volleyballtronen.

Efter en tæt anden kamp i finaleserien, der spilles bedst af fem, øjnede man nemlig et muligt overraskelsesmoment fra Gentoftelejren. Men i seriens tredje – og i sidste ende afgørende – kamp, kunne Holtes tropper på ingen måde rystes ud af vinderkurs, og finaleserien blev lukket med en sikker 3-0 sejr af de forsvarende mestre.

Cheftræner for Holte IF, Sven-Erik Borch Lauridsen, om kampen:
”Jeg synes vi starter en lille smule nervøst, og man kan godt fornemme, at der er noget på spil. Men vi formår at holde fokus på vores eget spil og side-out især, for så vinder vi kampen. Og så synes jeg sidste sæt især er flot. Spillerne slipper alt og spiller virkelig på et højt niveau.”

”Jeg er som sådan ikke overrasket over, at vi kan spille på dette niveau, men jeg er lettet. Spillerne er gode til at holde hovedet koldt når det gælder, og kigger man tilbage på sæsonen er det dét, der har gjort sig gældende. Det er et godt eksempel på, at vi har med rutinerede volleyballspillere at gøre.”

”Jeg er virkelig stolt af det, som pigerne leverer. Jeg synes, de fortjener det, og vi har været det bedste hold igennem hele sæsonen. Så jeg er super glad for det arbejde, spillerne har lavet, og selvfølgelig er jeg også glad for endnu en medalje.”

Med sejren sikrede Holte deres tredje guldmedalje i streg og 18. i alt. Gentofte Volley vandt klubbens første sølvmedalje nogensinde i kvindernes Volleyliga.

Kampen sæt for sæt:
Første sæt startede helt tæt indtil 7-7 med godt tryk på angrebsspillet på begge sider af nettet. Men Holte løste det defensive spil bedst, og hjemmeholdet trak fra til en 14-8 føring. Gentofte Volley var dog ikke parate til at smide håndklædet i ringen, og med et stærk servetryk fra Gentofte-hæver Sigrid Friis Christiansen, spillede finaledebutanterne sig tilbage i kampen. Holte lod sig ikke ryste, og med stabile modtagninger og skarpladte serv- og angrebskanoner, især fra det unge Holtetalent Frida Brinck, tog hjemmeholdet første sæt 25-20.

Holte lagde også bedst ud i andet sæt, men en brav Gentoftefight sikrede kontakt igen ved 10-10. Herfra udviklede sættet sig til en vaskeægte neglebider, hvor de to hold sjældent var mere end et par point fra hinanden. I slutningen af sættet kom finalerutinen hos Holtespillerne dog tydeligt frem, som med et velsmurt offensivt spil dirigeret af hæver Nikoline Maria Mogensen satte trumf på og lukkede sættet 25-20.

Med ryggen mod muren skulle Gentofte finde et højere gear frem for at kunne udgøre en reel trussel. Men truslen udeblev, og Gentoftelejren virkede febrilske i forsøget på at undgå Holtes uhyggeligt effektive blok anført af Holtecenteren Ava Cramp, som også blev Holtes topscorer fra kampen med 13 point (5 af dem i blok). Imens bragede Holtes angrebskanoner fortsat videre, og med et knivskarpt angrebshug af den anden Holtecenter, Sophia Helena Andersen, blev tredje sæt vundet så sikkert som 25-15 og dermed var DM-guldet endnu engang en realitet for Holte IF.

Kampens topscorer blev Manuela Johnsen fra Gentofte Volley med 14 point.

KAMPROGRAM:
DM-finale kvinder: Holte IF – Gentofte Volley

29.03: Holte IF vs Gentofte Volley: 3-0 (25-20, 28-26, 25-23)
10.04: Gentofte Volley vs Holte IF 2-3 (25-22, 20-25, 16-25, 25-15, 11-15)
14.04: Holte IF – Gentofte Volley: 3-0 (25-20, 25-20, 25-15)

Del nyhed

LÆS OGSÅ