Ændringer i ungdoms DM i volleyball for 2021

Volleyball Danmarks bestyrelse har den 14. marts vedtaget at aflyse alle ungdoms DM’er i volleyball i 2021 i deres oprindelige form. Der arbejdes på alternative løsninger i samarbejde med kredsene. Grundet den nuværende nedlukning af indendørs idræt frem til tidligst den 6. april har Volleyball Danmarks bestyrelse på baggrund af en indstilling fra Ungdomsudviklingsudvalget besluttet,…

:


Volleyball Danmarks bestyrelse har den 14. marts vedtaget at aflyse alle ungdoms DM’er i volleyball i 2021 i deres oprindelige form. Der arbejdes på alternative løsninger i samarbejde med kredsene.

Grundet den nuværende nedlukning af indendørs idræt frem til tidligst den 6. april har Volleyball Danmarks bestyrelse på baggrund af en indstilling fra Ungdomsudviklingsudvalget besluttet, at det ikke længere realistisk på forsvarlig vis at afvikle den planlagte model for kvalifikationerne og de afsluttende danmarksmesterskaber for ungdomsvolleyball i 2021, hvorfor de er aflyst.

”I Ungdomsudviklingsudvalget har vi drøftet forskellige scenarier, udfordringer og muligheder ift. den nuværende nedlukning for indendørs idræt, som vi jo stadig ikke kender en endelig slutdato på. Men selv med en genåbning af hallerne og indendørs klubaktiviteter den 6. april, kan vi ikke afvikle vores vante kvalifikationsturneringer samt endelige DM’er uden at forhaste forberedelsestiden for holdene og potentielt risikere overbelastning hos spillere,” udtaler Kristian Holst Frederiksen, bestyrelsesmedlem i Volleyball Danmark og formand for Ungdomsudviklingsudvalget.

”Vi kommer dog til at arbejde drønhårdt sammen med kredsene for at få etableret en alternativ løsning til afviklingen af ungdomsturneringer. Når der forhåbentlig snart bliver åbnet op igen for indendørs idræt, skal vi naturligvis spille volleyball indenfor og få gang i de savnede fællesaktiviteter for vores unge spillere. Der er ingen tvivl om, at de længes efter at få lov til at spille og være sammen i deres fællesskaber. Dét er vores højeste prioritet.” afslutter han.

Volleyball Danmark er i tæt dialog med Midtjysk Volleyball og Sjællands Volleyball Kreds for at få sammensat mulige regionale mesterskaber i Vest og Øst, der kan tage højde for eventuelle forsamlingsforbud og restriktioner.

Der forventes en udmelding fra myndighederne den 23. marts omkring den yderligere genåbning efter Påsken. Når der er mere information om genåbning, forsamlingsforbud og restriktioner, vil det blive vurderet hvilket muligheder og begrænsninger, der ligger i denne turneringsform. Hvis der ikke åbnes for indendørs idræt den 6. april, vil udvalget komme med en ny indstilling. Det forventes ikke, at denne indebærer afvikling af et arrangement med en mesterskabs-titel.

U22 aflyses for sæsonen 2020/21. I stedet for arbejdes der på at udbyde en turnering fast i efteråret for at undgå sammenfald med landsholdsaktiviteter, slutspil og senior DM.  

Del nyhed

LÆS OGSÅ