Holte IF forsvarer pokalmestertitel i ærkerivalopgør

Holte IFs volleyballdamer var stærkest i de afgørende momenter, da de søndag eftermiddag skulle forsvare deres pokalmestertitel i Volleyball Danmarks Landspokalturnering mod ærkerivalerne fra Brøndby VK. Kampen blev til en 3-1 sejr til de regerende pokalmestre, der således kunne indkassere klubbens 15. pokalmestertitel. Pokalfinale: Holte IF-Brøndby VK: 3-1 (25-19, 25-20, 19-25, 25-20) Ny Holtehal, Holte…

| Foto: Cecilie Spendrup Petersen

:


Holte IFs volleyballdamer var stærkest i de afgørende momenter, da de søndag eftermiddag skulle forsvare deres pokalmestertitel i Volleyball Danmarks Landspokalturnering mod ærkerivalerne fra Brøndby VK. Kampen blev til en 3-1 sejr til de regerende pokalmestre, der således kunne indkassere klubbens 15. pokalmestertitel.

Pokalfinale: Holte IF-Brøndby VK: 3-1 (25-19, 25-20, 19-25, 25-20)
Ny Holtehal, Holte

Mens forberedelserne og optakten til dagens pokalfinale i kvindernes Landspokalturnering grundet COVID-19 langt fra har været ”business as usual”, må opgøret mellem de to ærkerivaler, Holte IF og Brøndby VK, efterhånden betegnes som lidt af en pokalfinaleklassiker. Før dagens kamp havde de to finalehold nemlig tørnet sammen om pokalmesterskabstitlen hele syv gange siden 2011, hvor det senest i sæsonen 2018/19 var Vestegnsholdet, der trak det længste strå.

Der var derfor i høj grad lagt op til en spændende finalekamp mellem to topmotiverede hold; Brøndby VK, som efter at have misset finalen sidste år var opsatte på at vinde pokalen tilbage, og Holte IF, som ikke alene skulle forsvare mesterskabstitlen, men også havde en revanche til gode mod netop Brøndby i pokalfinaleopgøret. 

Spændingen virkede dog til at udeblive i store dele af kampen, hvor Holte IF var både for stærke og stabile i deres spil til at sætte titlen over styr. Kun i tredje sæt øjnede man muligheden for en sand pokaloverraskelse, da Brøndby pludselig tryllede og indkasserede en komfortabel sætsejr. Holte rystede dog hurtigt overraskelsen af sig og genfandt vinderkursen, som resulterede i klubbens andet pokalmesterskab i streg og femtende i alt.

Årets Pokalfighter blev Mikala Mogensen fra Holte IF, der tog titlen for tredje år i streg. 

Mikala Mogensen, Holte IF, efter kampen:

”Det er jo helt vildt! Vi har forberedt os i flere uger, og vi har virkelig set frem til den her dag. Vi kunne også mærke, at det er lang tid siden, at vi har stået i en kamp, som virkelig betød noget. Så nerverne har været helt ude på tøjet. Så at gå ind her i dag og præstere på den her måde er helt fantastisk,”

Kampen sæt for sæt

Kampen startede tæt mellem de to hold, som begge virkede opsatte på at trykke til i både serv og angreb. Ved 7-7 fik Brøndby VKs Mette Breuning dog slået hul på Holtes modtagning, hvilket gav Brøndby tre points afstand til 7-10. Holte fik dog hurtigt indhentet det forsømte, og ved 12-12 var der atter kontakt. Herefter fik Holte skruet op for både servetrykket og angrebsstyrken, som Brøndby havde svært ved at finde løsninger på. Med et kanthug af kaliber fra Holtes Mikala Mogensen blev der sat punktum for sættet med 25-19 i Holtes favør.

I andet sæt bevarede Holte presset på Brøndby, der modsat leverede uprovokerede fejl på stribe. Bagud 11-4 kom Brøndbys Emma Burton til serven og fik lagt et bedre tryk på Holtemodtagningen, hvilket resulterede i, at Brøndby fik indhentet noget af det forsømte til stillingen 11-9. Et decideret comeback fra Vestegnsholdet blev det dog aldrig til, og Holte kunne med stor sikkerhed lukke sættet 25-20 med et angreb fra deres anfører Nora Møllgaard.

Med ryggen mod muren havde Brøndby VK fundet fornyet energi og kom bedst fra start med en 4-0 føring i Sofia Bisgaards serv. Selv samme Bisgaard havde også fundet selvtilliden i angrebsspillet frem, og sikrede point på stribe for Brøndby, der som et forvandlet hold nu pludselig skabte en komfortabel føring med et veloplagt angrebsspil. Holte derimod virkede til at blive fanget på hælene i forsvaret ligesom angrebsfejlene tog til. Rollerne var i den grad blevet byttet om, og med et velplaceret kanthug af Sille Slott Hansen stemplede Brøndby for alvor ind i kampen om pokalen med en sætsejr på 19-25.

Fra starten af fjerde sæt virkede Holte atter til at have genfundet niveauet fra de to første sæt. Deres angrebskanoner med Nora Møllgaard og Mikala Mogensen i front var igen blevet indstillet på ny i en farlig kombination af snedige løsninger og knaldhårde skud. Brøndby kæmpede imod efter bedste evne, men havde svært ved at finde svar på Holtes evige tryk. Sættet igennem var Holte klart i front, og med en ærgerlig servefejl fra Brøndby kunne Holte tage sættet 25-20 og dermed pokalguldet for andet år i streg.

Del nyhed

LÆS OGSÅ