Ove er Danmarks (måske) ældste volleyballspiller

Med sine 89 år er Ove Stabel formentlig Danmarks ældste aktive volleyballspiller. Hver mandag tropper han trofast op i til træning i Roskilde Ældre Motion, hvor samkvemmet med andre er det helt store trækplaster. Det er de færreste volleyballspillere, som har oplevet en verdenskrig, hele The Beatles’ karriere, den første mand på Månen, opfindelsen af…

:


Med sine 89 år er Ove Stabel formentlig Danmarks ældste aktive volleyballspiller. Hver mandag tropper han trofast op i til træning i Roskilde Ældre Motion, hvor samkvemmet med andre er det helt store trækplaster.

Det er de færreste volleyballspillere, som har oplevet en verdenskrig, hele The Beatles’ karriere, den første mand på Månen, opfindelsen af transistorradioen og stadig spiller den dag i dag.  

Fødselsattesten er dateret til 1931, men det er på ingen måde en hindring for Ove Stabel, når det kommer til at trække i sportstøjet og nyde glæden ved volleyball. Den næste runde fødselsdag er de 90 år, hvor han forhåbentlig kan samle volleyvennerne til en gang kaffemik, som de kalder det i Roskilde Ældre Motion, når de en gang om måneden samles til et socialt arrangement.

Ove Stabel har været med fra klubben startede op i 1991.

”Dengang havde vi ingen net, men satte et bånd op mellem nogle pæle. Sådan spillede vi i et par sæsonen, inden vi flyttede til Roskilde Hal B og fik badmintonnet. For nogle år siden fik vi så rigtige stolper til at spænde nettet op i,” siger han.

Mange af dem fra dengang er faldet fra, men ikke Ove. Han er fast inventar til alle træninger hver mandag, hvor Roskilde Ældre Motion træner i en time.

”Han kommer til alle træninger og hjælper med at gøre klar til træningen ved at sætte net op m.m. Ove døjer lidt med ryggen lige nu, men møder selvfølgelig op alligevel. Han er meget aktiv og kan stadig lære en masse,” siger holdets tovholder Beinir Nattestad.

Grunden til, at Ove stabel har lidt knas med ryggen, er, at han i sommer sejlede 443 sømil på Roskilde Fjord i sin båd.

”Jeg ved ikke, om det er alt den sidden og hiven, men det nederste parti af rygsøjlen er blevet lidt stiv i det. Men nu har jeg fået nogle øvelser af en fysioterapeut, så forhåbentlig bliver det snart bedre,” siger han.

Volleyball er et socialt samlingspunkt
Ove Stabel spillede fodbold som ung, og det er også blevet til flere gymnastikpokaler undervejs. Det var også via gymnastikken, at han blev introduceret til volleyball. På Ove Stabels gymnastikhold i AOF var der en instruktør, som foreslog at de spillede lidt volleyball, når de var færdige med gymnastikken.

”Vi spændte et net ud mellem ribberne og blev hurtigt grebet af spillet,” siger Ove Stabel og fortæller, at han nu har lokket sin gamle gymnastikinstruktør Mogens samt hans kone med til volleyball.

Volleyballen er dog blot en af de sportsgrene, som Ove på ugentlig basis dyrker. Gymnastikken har været med fra barnsben og svømning bliver det også til. Begge dele har han dog måttet drosle ned pga. Corona-restriktioner.

Derfor er han i øjeblikket ekstra glad for de ugentlige volleyball-træninger om mandagen.

”Det er dejligt at komme ned og få spillet. Jeg lægger stor vægt på, at vi ikke bare tyrer bolden over første gang, men spiller den rundt og bruger vores tre berøringer,” siger Ove Stabel.

”Hvis jeg selv skal sige det, så er min force netspillet, hvor jeg kan sende bolden tilbage til en, som er godt placeret på banen og kan spille den over. Og jeg synes, det går meget godt med baggerslagene,” siger han.

Og han er ikke i tvivl om, hvad det bedste ved volleyballtræningerne er:

”Samkvemmet med folk. Det sociale. Vi har desværre måttet indskrænke det sociale, fx er vores kaffemik blevet droppet pga. COVID-19. Vi er meget påpasselige,” siger Ove Stabel.

Del nyhed

LÆS OGSÅ