Volleyball Danmark trækker herrelandsholdet fra EM-kvalifikationen

Det danske herrelandshold i volleyball kommer ikke til at kæmpe med om EM-billetter i 2021. Det er konsekvensen, efter det europæiske volleyballforbund holder fast i at afvikle kvalifikationskampene i januar trods den nuværende udbredelse af COVID-19 smitte. Damelandsholdets kvalifikation er udskudt til maj. Først skulle EM-kvalifikationen være spillet i august-september 2020. Men pga. COVID-19 udskød…

| Der bliver ingen EM-kvalifikation i Slagelse til januar 2021. Foto: MortenO.com

:


Det danske herrelandshold i volleyball kommer ikke til at kæmpe med om EM-billetter i 2021. Det er konsekvensen, efter det europæiske volleyballforbund holder fast i at afvikle kvalifikationskampene i januar trods den nuværende udbredelse af COVID-19 smitte. Damelandsholdets kvalifikation er udskudt til maj.

Først skulle EM-kvalifikationen være spillet i august-september 2020. Men pga. COVID-19 udskød CEV kvalifikationen til januar 2021.

Nu har det europæiske volleyballforbund pga. udviklingen af COVID-19 igen undersøgt mulighederne for at afvikle kampene i januar måned.

Volleyball Danmark har sammen med en række andre lande arbejdet intenst for at få udskudt EM-kvalifikationskampene til maj 2021. CEV har således allerede flyttet mange af herrepuljerne til maj, men da der ikke kunne opnås enighed i Danmarks pulje om en flytning, fastholdes det at gennemføre de danske volleyballherrers Pulje C i januar 2021.

Det får nu store konsekvenser for det danske herrelandshold, som Volleyball Danmark trækker fra EM-kvalifikationen.

”Vi har set meget frem til at byde de danske volleyballfans på international volleyball på hjemmebane i Spar Nord Arena i Slagelse i samarbejde med Slagelse Kommune og VK Vestsjælland. Men med den nuværende udvikling af udbredelsen af COVID-19 smitte, og de markante krav og restriktioner, der pt. er for at afvikle større internationale arrangementer, ser vi os ikke i stand til at opfylde dette inden for en ansvarlig økonomisk ramme, da vi er en mindre organisation med færre resurser og økonomisk råderum. Vi har derfor meddelt CEV, at vi ikke er i stand til at være arrangør af den planlagte herre pulje til januar 2021” siger Sven Brix, elitechef i Volleyball Danmark.

”Vi har ligeledes meddelt CEV, i lighed med en række andre lande, at vi ikke finder det hverken forsvarligt eller hensynsfuldt at deltage i de planlagte puljer i januar måned. Det synspunkt har der desværre ikke været enighed om og derfor er konsekvensen, at Volleyball Danmark har besluttet at trække herreholdet fra puljen. Vi sætter helbredet hos spillerne, staben og officials først,” siger han.

Møder forståelse hos CEV
Det medfører ingen økonomiske, disciplinære eller sportslige sanktioner for Volleyball Danmark og herrelandsholdet at trække sig fra EM-kvalifikationen. Beslutningen møder fuld forståelse hos CEV, hvor reaktionen lyder:

“Vi er naturligvis kede af Volleyball Danmarks beslutning, men vi forstår begrænsningerne som følge af den globale sundhedskrise og vanskelighederne som følger af de begrænsninger, der er indført for at bremse den yderligere spredning af Coronapandemien.”

”CEV har i mange måneder arbejdet tæt og utrætteligt sammen med alle involverede parter for at finde konsensus om, hvornår og hvor EM-kvalifikationskampene i Gruppe C skulle spilles. Vi takker Volleyball Danmark for deres bidrag til debatten og forhandlingsprocessen, og selvom det er meget uheldigt, at deres herrelandshold ikke kommer til at gå på banen til januar, ser vi meget frem til at byde dem velkommen tilbage på den europæiske scene, måske allerede i midten af 2021 til næste udgave af CEV European League.”
Den udmelding glæder Volleyball Danmark, hvor man nu arbejder på at få herrelandsholdet med i European League.

”Det er rigtig ærgerligt, at vores herrelandshold ikke får mulighed at spille med om en plads til EM-slutrunden. Til gengæld vil vi i stedet tilmelde os European League til sommer, hvor Corona-situationen forhåbentlig ser bedre ud i Europa, og her vil vi ansøge om at afvikle en af puljerne i Slagelse,” siger Sven Brix.

CEV har bekræftet, at det danske damelandsholds EM-kvalifikationspulje bliver flyttet til maj 2021. Her møder de Frankrig, Ungarn og Israel.
Alle puljevindere samt 2’ere i puljen går videre til finalespillet, som afvikles i Serbien, Bulgarien, Kroatien og Rumænien.

Del nyhed

LÆS OGSÅ