Corona sender volleyball på pause

Da statsminister Mette Frederiksen fredag aften meldte ud, at forsamlingsforbuddet sænkes fra 50 til 10 personer i hele landet gældende fra mandag den 26. oktober og i foreløbig fire uger frem, sendte hun i samme åndedrag volleyball for rigtig mange af vores spillere på pause. Restriktionerne betyder, at dansk volleyball nu delvist må lukke ned…

:


Da statsminister Mette Frederiksen fredag aften meldte ud, at forsamlingsforbuddet sænkes fra 50 til 10 personer i hele landet gældende fra mandag den 26. oktober og i foreløbig fire uger frem, sendte hun i samme åndedrag volleyball for rigtig mange af vores spillere på pause.

Restriktionerne betyder, at dansk volleyball nu delvist må lukke ned i foreløbigt i fire uger. Det gælder for alle voksne volleyballspillere, imens børn og unge under 21 år får lov at spille videre.

Det betyder desværre, at de planlagte kampe i 1. division og 2. division fra og med mandag den 26. oktober og de efterfølgende fire uger udskydes til senere på sæsonen, ligesom beachvolleyball-turneringer i samme periode ikke afvikles.

Der udestår fortsat afklaring i forhold til Volleyligaen, her afventer Volleyball Danmark de endelige retningslinjer fra Kulturministeriet og DIF.

Volleyball Danmark vil ligeledes opdatere retningslinjerne for afvikling af volleyball-aktiviteter i forhold til COVID-19 snarest, når der er afklaring på, hvad der præcist vil være gældende i de kommende uger.

Store negative konsekvenser
Det er en meget beklagelig situation for de voksne volleyballspillere og de mange frivillige i klubberne, der nu igen skal forholde sig til ændrede og skærpede retningslinjer, mener Jesper Jørgensen, direktør i Volleyball Danmark:

”Der er ingen tvivl om, at det har store negative konsekvenser for vores ældre volleyballspillere, både motionister og elitespillere, at de ikke kan samles og spille volleyball. Omvendt er vi rigtig glade for, at vores mange unge spillere kan fortsætte med deres aktiviteter,” siger Jesper Jørgensen.

”Når piger og drenge, kvinder og mænd uge efter uge trækker knæbeskytterne på og træder ind på volleyballbanen, så efterlader de samtidig hverdagens bekymringer i omklædningsrummet. Træninger og kampe med holdkammeraterne er et mentalt frikvarter, som de nu kommer til at mangle,” siger han.

Dem over 21 år rammes hårdest
De nye restriktioner gælder for alle voksne volleyballspillere, imens børn og unge under 21 år får lov at spille videre.

”Som jeg tolker det, så er der en meget vigtig grund til, at unge under 21 år får lov til at fortsætte med at spille volleyball, og det er fordi, det vitterligt betyder noget for dem. Det er vigtigt, både fysisk og mentalt. Men det er det altså også for alle de mange spillerne over 21 år, som nu går glip af volleyball de kommende uger,” siger Jesper Jørgensen.

”Volleyball, og idræt generelt, har stor betydning for mange danskere, uanset alder. Derfor er det også ekstra ærgerligt, at rigtig mange af vores medlemmer og frivillige nu ikke kan udøve den sport, som er en vigtig del af deres liv i de kommende fire uger,” han.

Stort pres på foreningerne
Volleyballdirektøren står tilbage med meget blandede følelser, for de nye restriktioner har stor betydning for alle dem, som lægger et stort arbejde til gavn for volleyball.

”De nye restriktioner lægger igen et stort pres på vores mange foreninger og de mange frivillige, der igen skal forholde sig til nye regler og retningslinjer, som medfører udskudte aktiviteter,” siger Jesper Jørgensen.

”Når det er sagt, så er folkesundheden vigtig. Det kan der ikke være tvivl om, og volleyball må ikke bidrage til øget smittespredning. Men jeg mener omvendt også, at volleyball gennem hele perioden med COVID-19 har udvist stor ansvarlighed,” siger han.

”Volleyball har vist, at vi kan afvikle vores aktiviteter inden for nogle skarpe retningslinjer. der prioriterer sundheden rigtig højt, og det kan vi også fremadrettet,” slutter Jesper Jørgensen. 

Du kan læse flere informationer om COVID-19 her.

Del nyhed

LÆS OGSÅ