Månedens dommer: ”Jeg får et stort socialt netværk og giver en hjælpende hånd”

På trods af Jonathan Rafns unge alder har han allerede dømt flere officielle seniorkampe. Dommergerningen giver ham en følelse af at hjælpe til, samtidig med at han får udvidet sit sociale netværk. Læs mere om månedens dommer lige her og husk at give Jonathan et Corona-venligt klap på skulderen, næste gang du ser ham i…

:


På trods af Jonathan Rafns unge alder har han allerede dømt flere officielle seniorkampe. Dommergerningen giver ham en følelse af at hjælpe til, samtidig med at han får udvidet sit sociale netværk. Læs mere om månedens dommer lige her og husk at give Jonathan et Corona-venligt klap på skulderen, næste gang du ser ham i hallen.

Månedens Dommer Jonathan RafnNavn: Jonathan Rafn
Alder: 17 år
Beskæftigelse: Elev på Allerød Gymnasium 1.g
By/klub: Allerød/Farum-Holte Ungdom

Dommerhistorie
Jeg tog sidste år basisdommerkurset, hvor jeg fik mit bevis på, at jeg nu kunne dømme kampe. Efter jeg havde fået mit bevis, gik der noget tid, før jeg for første gang fandt fløjten frem fra tasken og dømte min første officielle kamp. Jeg hørte, at der ikke var mange dommere, og derfor ville jeg gerne hjælpe til. Lige siden er jeg blevet bidt af at dømme, og jeg har i dag dømt flere seniorkampe. 

Dommertype
Som dommer går jeg meget op i at være fair over for begge hold. Jeg holder fast i mine beslutninger, når jeg er sikker på, at jeg har dømt korrekt. Hvis jeg er i tvivl, går jeg i dialog med min 2. dommer. Samtidig er jeg villig til at gå i dialog med begge hold, da jeg går meget op i at være en fair dommer, og jeg er også klar på at dømme en ombold, hvis det er nødvendigt. Desuden har jeg et princip om, at jeg ikke dømmer topkampe, hvor min egen klub spiller. Det synes jeg nemlig ikke er fair, og jeg vil ikke være med til at afgøre, om min egen klub kommer i en stor finale eller lignende.

Den gode kamp
En god kamp for mig er, når folk respekterer de beslutninger, som jeg tager. Samtidig er jeg tilfreds, når jeg har en følelse af, at jeg har dømt kampen korrekt. Den gode kamp for mig er derudover, når jeg føler, at jeg har gjort mit bedste.

Derfor er det spændende
Jeg synes, det er spændende at dømme, fordi jeg lærer en masse nye ting. Jeg lærer samtidig mange nye spillere at kende, som jeg måske ikke ville snakke med, hvis jeg ikke var dommer. Det at være dommer giver mig derved et stort socialt netværk, fordi jeg møder spillere fra mange forskellige klubber. Samtidig føler jeg, at jeg giver en hjælpende hånd til både spillerne og klubberne, når jeg dømmer kampe, og det synes jeg er vigtigt. 

Den bedste oplevelse
Jeg har endnu ikke rigtig nogle vilde oplevelser, fordi jeg har ikke dømt i så lang tid endnu. De vilde oplevelser skal dog nok komme, fordi jeg fortsætter med at være dommer så lang tid, som jeg nu kan. Så længe jeg har tid og overskud, vil jeg være volleyballdommer. Jeg synes bare generelt, det er rigtig fedt at dømme kampe.

Vi takker Jonathan for hans indsats som dommer!
Månedens dommer er en dommer, som har gjort sig særligt bemærket i sin klub eller til kampe, og som fortjener et ekstra klap på skulderen. Titlen som ’Månedens dommer’ kan gå til alle slags dommere uanset hvor mange års erfaring, personen har, og på hvilke niveauer og i hvilke aldersgrupper han/hun dømmer – vi er glade for alles indsats og dedikation til sporten. Kender du en oplagt kandidat til ’Månedens dommer’ er du velkommen til at sende din indstilling til jak@volleyball.dk.

Del nyhed

LÆS OGSÅ