Historisk dansk triumftog i Slovenien

Det blev en historisk dansk beachvolley weekend i den slovenske hovedstad Ljubljana. Finalen ved det et-stjernede World Tour stævne blev nemlig en ren dansk duel. Efter to tætte semifinaler der begge skulle afgøres i tredje sæt, så stod det efterfølgende klart, at der søndag d. 02. august 2020 ville blive skrevet et stort stykke dansk…

| Foto: CEV

:


Det blev en historisk dansk beachvolley weekend i den slovenske hovedstad Ljubljana. Finalen ved det et-stjernede World Tour stævne blev nemlig en ren dansk duel.

Efter to tætte semifinaler der begge skulle afgøres i tredje sæt, så stod det efterfølgende klart, at der søndag d. 02. august 2020 ville blive skrevet et stort stykke dansk beachvolley-historie.

Den nye fynske konstellation med Line Trans Hansen/Clara Windeleff skulle op mod den københavnske duo Cecilie Køllner Olsen/Sofia Bisgaard. To stærke danske hold der begge er repræsenteret med både rutine og talent. I den fynske lejr har Line Trans Hansen flere gange kunne lade sig hylde som Årets danske beachvolley spiller ved Dansk Volleyball Award i mens hendes makker Clara Windeleff i 2019 blev kåret til Årets Fynske sportsfund. Hos københavner-duoen har Cecilie Køllner Olsen et hav af DM-medaljer og internationale stævner på CV’et og den unge Sofia Bisgaard blev her i 2020 nomineret som Årets danske talent af DIF, Team Danmark og politikken.

Selve finalen blev med det fynske par i førertrøjen kampen igennem. Første sæt blev en hurtig affære, og endte med 21-11 til Line Trans Hansen og Clara Windeleff. Andet sæt blev nærmest en gengivelse af første sæt, da der igen stod Trans Hansen og Windeleff på begivenhederne. Det blev da også endnu en overbevisende sætsejr med 21-10 til det fynske par der dermed vandt samlet med 2-0. 

”Vores første internationale turnering nogensinde og så vinder vi guld mod vores danske kollegaer på modsatte side, det er helt ubeskriveligt! Vores gameplan virkede til UG og vi formåede at spille utrolig fejlfrit med masser aggressivitet og vilje. Dejligt at kunne afslutte stævnet med så højt et topniveau. Jeg sender store roser til min makker. Clara er 18 år og står i hendes første finale til hendes andet WT stævne nogensinde. Clara var så dominerende i blokken, jeg har aldrig oplevet noget lignende. Vi er utrolig glade og meget overvældet.” fortæller en rørt og glad Line Trans Hansen lige efter finalesejren.

Det er første gang nogensinde at Danmark vinder guld på World Touren. En historisk bedrift som naturligvis skaber stor glæde i Volleyball Danmark og ikke mindst hos forbundets Elitechef på beachvolley området Martin Olafsen.

”At have to hold i en finale vil altid noget helt særligt. At have to hold af to mulige lige efter Corona er specielt og sker nok kun en gang. Det samme gør det at vinde den første guldmedalje for et damehold. Det kan INGEN gøre to gange. Vi er på et niveau hvor vi ikke kan træne os bedre herhjemme og må ud og repræsentere og så hjem og bygge op. Vores miljøer i Odense og København holder høj klasse med dygtige klubledere, trænere og to landstrænere som bidrager med input til kraftcentrene.” fortæller Martin Olafsen.

Næste gang et dansk par igen deltager i et World Tour stævne er i weekenden d. 20.-23. august i tyske Baden. Her deltager netop vinderparret Line Trans Hansen og Clara Windeleff.

Del nyhed

LÆS OGSÅ