Trods aflysning af DM-finalestævne: Skolevolley slår deltagerrekord – igen!

Volleyball er og bliver en attraktiv sport for landets skoleidrætsturneringer. Trods en aflysning af det afgørende DM grundet Covid-19 har skolevolley nemlig vist sig at være mere populært end nogensinde før. Med en nedlukning af landets skoler og fælles aktiviteter har den aktuelle Covid-19 situation, ligesom så mange andre aktiviteter, betydet en aflysning af DM…

| Foto: Johnny Wichmann / Dansk Skoleidræt

:


Volleyball er og bliver en attraktiv sport for landets skoleidrætsturneringer. Trods en aflysning af det afgørende DM grundet Covid-19 har skolevolley nemlig vist sig at være mere populært end nogensinde før.

Med en nedlukning af landets skoler og fælles aktiviteter har den aktuelle Covid-19 situation, ligesom så mange andre aktiviteter, betydet en aflysning af DM i skolevolley, der skulle have være afholdt fra den 25.-27. marts. Men selvom den vante afslutning med et landsdækkende DM ikke bliver aktuel i år, kan vi stadig fejre en stor succes for volleyballsporten.

Hele 381 drengehold og 296 pigehold har nemlig været aktive i skolevolleyturneringens indledende stævner, der bliver afviklet for 9. klasser i hele landet af Dansk Skoleidræts Kredse – en fremgang på 55 hold fra sidst år og dermed endnu en deltagerrekord for volleyball som skoleidræt.

”Volleyball er blevet den mest populære ”etablerede” sportsgren i Dansk Skoleidræt, og overgår de andre sportsgrene som fodbold og håndbold med flere hundrede hold i de indledende kredsturneringer. Deltagerrekorden i år bygger ovenpå en generel stor fremgang de sidste fem år, og det er fantastisk at se, at så mange elever får kendskab til vores sport gennem skolen,” udtaler Randi Fechtenburg, sportskonsulent i Volleyball Danmark.

”Skolerne, lærerne og eleverne er gode til at tage volleyball til sig – måske fordi de allerede kender sporten fra de mange kids- og teenstævner, der er blevet afviklet i skolerne gennem det sidste årti. Den interesse skal vi blive ved med at understøtte og udvikle,” fortsætter hun.

”Fremadrettet handler det også om at få knækket koden, så de unge også får lyst til at spille volleyball ude i foreningslivet. Vi skal have klubberne tættere på skolerne, også i de ældre alderstrin, så vi – næsten bogstaveligt talt – kan tage de unge i hånden hele vejen med ned til hallen til deres første træning i klubben.” afslutter Randi Fechtenburg.

Del nyhed

LÆS OGSÅ