Opdatering: Volleyball Danmark afslutter alle turneringer for sæsonen 19/20

Efter nøje overvejelser har Volleyball Danmarks bestyrelse i dag besluttet at sætte et definitivt punktum for sæsonen 19/20. Få her et overblik over hvordan det påvirker de forskellige rækker og aktiviteter – for den indeværende og kommende sæson. Onsdag aften den 11. marts blev størstedelen af Danmarks indendørs idrætsaktiviteter lukket ned – som minimum i…

:


Efter nøje overvejelser har Volleyball Danmarks bestyrelse i dag besluttet at sætte et definitivt punktum for sæsonen 19/20. Få her et overblik over hvordan det påvirker de forskellige rækker og aktiviteter – for den indeværende og kommende sæson.

Onsdag aften den 11. marts blev størstedelen af Danmarks indendørs idrætsaktiviteter lukket ned – som minimum i 14 dage – på baggrund af regeringens udmeldinger og myndighedernes anbefalinger for at begrænse smittespredning af Covid-19. Volleyball Danmark valgte øjeblikkeligt at suspendere alle turneringer marts måned ud.

Herefter har Volleyball Danmark fulgt udviklingen af smittespredningen og myndighedernes anbefalinger nøje, og i lyset af dette overvejet og gennemgået forskellige scenarier og muligheder for forbundets turneringer og aktiviteter resten af indendørssæsonen. Som opsamling på dette, har Volleyball Danmarks bestyrelse endeligt besluttet at afslutte alle aktiviteter for sæsonen 19/20 med følgende konsekvenser:

Volleyliga:
Volleyball Danmarks bestyrelse har besluttet at kåre sæsonens Danmarksmestre, sølv- og bronzevindere ud fra følgende placeringer: Hold, der har kvalificeret sig til semifinalerne placeres som nummer 1-4, herefter bruges holdenes grundspilsplacering til at fastsætte den endelige medaljefordeling. Medaljetagerne ser for sæsonen 19/20 dermed således ud:

Volleyligaen damer:
Guld: Holte IF (Kåres som Danmarksmestre og sikrer sig en plads i europæisk klubturnering)
Sølv: Brøndby VK
Bronze: Gentofte Volley
4. plads: Team Køge Volley

Volleyligaen herrer:
Guld: Gentofte Volley (Kåres som Danmarksmestre og sikrer sig en plads i europæisk klubturnering)
Sølv: Nordenskov UIF
Bronze: ASV Elite
4. plads: Hvidovre VK

Der kåres ikke et Årets Hold.

Deltagende hold i Volleyligaen for sæson 20/21 er bestemt ud fra en certificeringsproces og påvirkes således ikke af situationen. Læs mere her.  

 
1. og 2. Division samt Danmarksserien:
Hold i 2. division og Danmarksserien, der har matematisk mulighed for oprykning til en højere række, vil blive tilbudt at deltage i den højere række.

Hold i 1. division og 2. division som har matematisk mulighed for at spille sig fri af nedrykning og dermed forblive i en række, vil få mulighed for fortsat at deltage i rækken.

Klubberne vil blive kontaktet direkte omkring holdets ønsker for dette.

Efter klubbernes tilbagemeldinger laves en særlig hold- og puljefordeling for 1. division, 2. division og Danmarksserien for sæsonen 20/21. Herefter vil Volleyball Danmark bestræbe sig på at normalisere turneringsstrukturen igen, forhåbentlig med udgangen af sæson 20/21.

 
Ungdoms DM
Disse stævner aflyses ligeledes, for allerede nu at skabe afklaring for både deltagere og arrangører. Volleyball Danmark vil undersøge muligheden for at afvikle Ungdoms DM-lignende stævner i september måned såfremt det er muligt.

 
Ungdomslandshold
Alle CEVs ungdomslandsholdsaktiviteter er udsat på ubestemt tid, og det betyder at alle ungdomslandsholdsaktiviteter ligeledes er udsat på ubestemt tid. Alle aktuelle spillere og trænere vil blive informeret direkte løbende, såfremt der sker ændringer

 
Beachvolley
Alle indendørs beachvolleyturneringer, der var planlagt frem til og med maj måned 2020 er aflyst.

 
Andre aktiviteter
Alle volleyskoler, talentaktiviteter og camps er aflyst i april og maj måned.

 
Klubaktiviteter
Volleyball Danmark opfordrer stadig til, at alle klubber og udøvere overholder regeringens og Sundhedsstyrelsens anbefalinger og henstiller til, at hold og spillere ikke samles eller mødes i eller uden for klubmiljøet – som minimum resten af marts måned. Skulle der ske ændringer i myndighedernes anbefalinger, vil der blive sendt en opfølgende vejledning ud til klubber.

 
Bestyrelsesformand i Volleyball Danmark, Mads Olsen:
”Vi er naturligvis ærgerlige over, at spillere, trænere, klubber, ledere, dommere, forældre og tilskuere går glip af disse helt særlige afgørende øjeblikke i vores sport. For mange er flere måneders hårdt arbejde i hallen uforløst, og netop derfor har vi fundet det særligt vigtigt at anerkende spillerne og klubbernes indsats og fastholde turneringens værdi ved at kåre en officiel Danmarksmester og fordele medaljerne for Volleyligaen.  Fra forbundets side vil vi gerne sende en stor tak ud til alle for deres store engagement i den forgange sæson og ikke mindst for det samfundsansvar I udviser på vegne af vores sport ved at følge de udmeldte retningslinjer.”  

Kontakt vedr. spørgsmål
Har du eller din klub spørgsmål vedrørende aflysningen af kampe, stævner eller andre aktiviteter, kan følgende kontaktes:

Generelle overordnede spørgsmål: Jesper Jørgensen, jejo@volleyball.dk

Danmarksturneringen, volleyskole og talentaktiviteter: Henrik Petersen, 
hep@volleyball.dk

Kreds- og ungdomsturneringer: 
De respektive kredssekretærer/turneringsledere

Del nyhed

LÆS OGSÅ