Volleyball Danmark suspenderer størstedelen af alle kamp- og stævneaktiviteter i marts

OPDATERING 12. Marts kl. 07:30: Volleyball Danmark har nu valgt at suspendere ALLE sportslige aktiviteter måneden ud – læs opdateret nyhed her.  Volleyball Danmarks bestyrelse har onsdag middag besluttet at implementere en foreløbig suspendering af alle kamp- og stævneaktiviteter, undtagen Volleyligaens medaljeslutspil, gældende fra den 12. marts og måneden ud grundet stigende risiko for smittespredning…

:


OPDATERING 12. Marts kl. 07:30: Volleyball Danmark har nu valgt at suspendere ALLE sportslige aktiviteter måneden ud – læs opdateret nyhed her. 

Volleyball Danmarks bestyrelse har onsdag middag besluttet at implementere en foreløbig suspendering af alle kamp- og stævneaktiviteter, undtagen Volleyligaens medaljeslutspil, gældende fra den 12. marts og måneden ud grundet stigende risiko for smittespredning af Corona-virus.

Statsministeriet og Sundhedsstyrelsen har i det seneste døgn anbefalet en lang række tiltag, der skal sikre at smittespredningen af Corona-virus i Danmark begrænses. For at efterleve disse anbefalinger har Volleyball Danmark nu valgt at suspendere næsten alle sportslige aktiviteter fra 12. marts og måneden ud.

Suspenderingen af aktiviteter inkluderer alle kampe i Danmarksturneringen og Kredsturneringer, Kids- og ungdomsstævner, volleyskole/talentcenteraktiviteter, mm – gældende for både volleyball og beachvolley. Beslutningen omkring suspenderingen er taget i samråd med Kredsene. Medaljespillet i Volleyligaen afvikles stadig i en forkortet version, og der vil være dialog med klubberne omkring forholdene for tilskuerne. Yderligere information om dette udmeldes snarest muligt.

Suspenderingen løber i første omgang marts måned ud. Volleyball Danmark vil løbende tage stilling til om og hvordan de aflyste kampe kan blive spillet, såfremt udviklingen af Corona-virus tillader det. Ligeledes vil det løbende blive afgjort, om og hvordan aktiviteter i april måned (såsom Ungdoms DM’erne) kan afvikles.

Der forelægger ikke officielle restriktioner til de daglige klubtræninger, og det er således op til de enkelte klubber hvorvidt disse fastholdes. Volleyball Danmark opfordrer dog til særlig omtanke og ekstra fokus på god håndhygiejne for at begrænse smittespredning.

Bestyrelsesformand i Volleyball Danmark, Mads Olsen, om beslutningen:
”Det er selvfølgelig en ærgerlig, men nødvendig, beslutning. Vi har som sportsgren en forpligtelse til at begrænse smittespredningen af Corona-virus, og det tager vi naturligvis alvorligt i Volleyball Danmark.”

”Vi har allerede fået en del henvendelser fra hold, der ikke kan stille med nok spillere til kampe grundet hensyn til karantæneperioder og særlige forholdsregler for risikogrupper. Ligeledes har mange arrangørklubber henvendt sig med bekymringer omkring afviklingen af stævner med spillere fra mange forskellige klubber. Bekymringerne er yderst velbegrundede, og vi har derfor valgt at suspendere størstedelen af vores aktiviteter inden for sporten.”

”Vi har valgt at fastholde medaljespillet i Volleyligaen, dog i en forkortet version, så vi forhåbentlig kan nå at få en afgørelse på landets bedste række. Det har stor betydning og værdi for både forbundet og klubberne – ikke blot i denne sæson, men også for den kommende sæson, hvor placering f.eks. er afgørende for deltagelse i europæiske turneringer. Men vi følger udviklingen nøje – nærmest time for time – og tager løbende beslutninger herefter.”

Kontakt vedr. spørgsmål
Har du eller din klub spørgsmål vedrørende suspenderingen af kampe, stævner eller andre aktiviteter, kan følgende kontaktes:

Generelle overordnede spørgsmål: Jesper Jørgensen, jejo@volleyball.dk

Danmarksturneringen: Henrik Petersen, hep@volleyball.dk

Kreds- og ungdomsturneringer: De respektive kredssekretærer/turneringsledere

Del nyhed

LÆS OGSÅ