Volleyball i syv årtier: Bjarne Mikkelsen tildeles Volleyball Danmarks ærestegn

Den 80-årige Bjarne Mikkelsen fra VK Vestsjælland blev søndag hædret med Volleyball Danmarks ærestegn for sit store arbejde med volleyballsporten gennem syv årtier. For knap 70 år siden stiftede Bjarne Mikkelsen for første gang bekendtskab med volleyball, da han i starten af 1950’erne spillede sammen med sin far og hans kollegaer i Valbyparken i deres…

| Foto: Klaus Sletting

:


Den 80-årige Bjarne Mikkelsen fra VK Vestsjælland blev søndag hædret med Volleyball Danmarks ærestegn for sit store arbejde med volleyballsporten gennem syv årtier.

For knap 70 år siden stiftede Bjarne Mikkelsen for første gang bekendtskab med volleyball, da han i starten af 1950’erne spillede sammen med sin far og hans kollegaer i Valbyparken i deres frokostpause. I 60’erne udviklede kærligheden til spillet sig på seminariet i Holbæk, hvor Bjarne som elev var med til at kontakte DVBF og tidligere landsholdsspiller Ole Hansen for at etablere undervisning i volleyball. Det blev starten på klubben VK Holbæk.

Bjarne fik efterfølgende job som lærer i Slagelse, og var i 1973 med til at stifte Slagelse Volleyball Klub, hvor den dedikerede ildsjæl var særdeles aktiv som både spiller, træner, forælder og ikke mindst bestyrelsesformand – en post, som han besad i 17 år.

I den tid oplevede klubben sin første storhedstid og udviklede stribevis af ungdomsspillere, der deltog ved diverse DM’er. Som formand styrede Bjarne klubben med sikker hånd, og fik blandt andet også i samarbejde med DVBF en række landskampe til Slagelse. Som træner var Bjarne også meget succesfuld, og klubben nåede gode placeringer i landets bedste række på både herre- og damesiden, hvor damerne endda kom i pokalfinalen og fik en enkelt Europa-cup kamp, som dog blev tabt.

Sidst i 90’erne var det tid til en lille pause fra posterne i klubben, men aldrig mere end at han tit var i hallen for at se, hvordan holdene klarede sig, og altid stillede op som stævneleder eller andet, når klubben lavede arrangementer.

Da Volleyball Danmark startede Senior+ Volley, var det helt naturligt, at Bjarne atter trak i træningstøjet og blev træner for en hastigt voksende flok af seniorspillere. Her har Bjarne nu i ni år fungeret som træner for Senior+ holdet i VK Vestsjælland, hvor han øser ud af sin enorme trænererfaring til gavn og glæde for alle.

Bjarne Mikkelsen har – med andre ord – ydet en exceptionel og beundringsværdig indsats for volleyball i Danmark – for hvilket han nu har modtaget Volleyball Danmarks ærestegn.

Bjarne Mikkelsen Bjarne Mikkelsen hyldes i sine vante rammer i klubben VK Vestsjælland.  Volleyball Danmarks ærestegn uddeles til personer, der gennem en længere årrække har arbejdet idrætsligt eller organisatorisk til gavn for volleyballsporten.
Foto: Christina Hesselholt

Del nyhed

LÆS OGSÅ