Månedens Dommer: “Jeg er blevet mere sikker på mig selv efter, at jeg er startet med at dømme”

Christian Johnsen har gjort lynkarriere inden for dommerfaget, hvor han inden for et år gik fra aldrig at have dømt en kamp til at være DT-dommer. Læs mere om månedens dommer lige her, og husk at give Christian et ekstra klap på skulderen, næste gang du ser ham i hallen. Navn: Christian Johnsen Alder: 41 år Beskæftigelse:…

:


Christian Johnsen har gjort lynkarriere inden for dommerfaget, hvor han inden for et år gik fra aldrig at have dømt en kamp til at være DT-dommer. Læs mere om månedens dommer lige her, og husk at give Christian et ekstra klap på skulderen, næste gang du ser ham i hallen.

ChristianNavn: Christian Johnsen
Alder: 41 år
Beskæftigelse: Kok/Kantineleder
By/klub: Ringsted/ VK Vestsjælland

Dommerhistorie
I foråret 2018 fik jeg mit basisdommerbevis efter at have været på et super godt kursus med Hans Ole (Hassan) som instruktør. VK Vestsjælland stod på det tidspunkt og manglede dommere, så jeg tænkte ’Ja hvorfor ikke prøve det også’. Før det har jeg faktisk ikke dømt en eneste kamp, men jeg har spillet en masse selv og været træner for flere hold.

I sensommeren 2018 var vi så en gruppe på 8 personer fra VK Vestsjælland afsted til DT-Dommer kursus, som vi alle bestod. Igen med Hans Ole (Hassan) samt Michael Andersen som instruktører. Så fra sæsonen 2018/19 har man kunne se mig rundt om i de forskellige haller på Sjælland som DT-Dommer.

Dommertype
Jeg ser mig selv som en positiv dommer, jeg er altid i godt humør når jeg møder op på sidelinjen. Når jeg så dømmer en kamp, starter jeg med at kigge på de to hold og prøver derfra at ligge et jævnt niveau på kampen så begge hold kan gå fra banen med godt humør.

Den gode kamp
En god kamp for mig er, når begge hold siger tak for kampen og godt dømt, så ved jeg at jeg har gjort et godt stykke arbejde. Derudover er det vigtigt for mig, at jeg har arbejdet godt sammen med min anden dommer, og hele tiden været opmærksom på hvad han/hun eventuelt har markeret for, inden jeg kommer med min kendelse. De to ting lagt sammen giver mig en god følelse.

Derfor er det sjovt
Det bedste ved at være dommer er at komme rundt til de forskellige klubber i landet og møde nye mennesker, men også gamle holdkammerater eller spillere, som jeg har trænet i tidens løb.

Hvad har det givet mig? Ja, jeg er blevet mere sikker på mig selv efter at jeg er startet med at dømme. For det at dømme kræver at man tager en forholdsvis hurtig beslutning, og når jeg selv spiller kamp har jeg en bedre forståelse for dommerne der dømmer kampen.

Den bedste oplevelse
det er så mange gode og sjove mindeværdige oplevelser som dommer og der vil sikkert også komme mange flere, men at vælge en at skulle fortælle om bliver svært.

Vi takker Christian for hans indsats som dommer!

Månedens dommer er en dommer, som har gjort sig særligt bemærket i sin klub eller til kampe, og som fortjener et ekstra klap på skulderen. Titlen som ’Månedens Dommer’ kan gå til alle slags dommere uanset hvor mange års erfaring, personen har, og på hvilke niveauer og i hvilke aldersgrupper han/hun dømmer – vi er glade for alles indsats og dedikation til sporten. Kender du en oplagt kandidat til ’Månedens Dommer’ er du velkommen til at sende din indstilling til ces@volleyball.dk

Del nyhed

LÆS OGSÅ