Dansk beachvolleytriumf i Cambodja

Det danske makkerpar Cecilie Køllner Olsen og Sofia Nørager Bisgaard har igen skrevet et nyt kapitel i dansk beachvolleyhistorie, da de i weekenden sikrede sig en imponerende fjerdeplads ved den 2-stjernede FIVB World Tour turnering i Siem Reap, Cambodja. For et halvt års tid siden skrev Cecilie Køllner Olsen og Sofia Nørager Bisgaard dansk beachvolleyhistorie,…

:


Det danske makkerpar Cecilie Køllner Olsen og Sofia Nørager Bisgaard har igen skrevet et nyt kapitel i dansk beachvolleyhistorie, da de i weekenden sikrede sig en imponerende fjerdeplads ved den 2-stjernede FIVB World Tour turnering i Siem Reap, Cambodja.

For et halvt års tid siden skrev Cecilie Køllner Olsen og Sofia Nørager Bisgaard dansk beachvolleyhistorie, da de i Belgien vandt den første World Tour-medalje til et dansk kvindehold nogensinde. Nu markerer makkerparret sig endnu engang på den internationale beachvolleyscene.

Olsen/Bisgaard spillede sig nemlig til en fjerdeplads ved en 2-stjernet turnering, og selvom det desværre ikke blev til en medalje i denne omgang, er det stadig den bedste placering, et dansk kvindehold nogensinde har opnået på FIVBs World Tour.

”Vi har været mange følelser igennem i løbet af sådan en weekend. Vi er på den ene side virkelig stolte af vores resultat. På den anden side er vi ikke tilfredse med vores præstation søndag, og det er da lidt bittert at være så tæt på en medalje. Det ville vi gerne kunne gøre om igen.” udtaler Cecilie Køllner Olsen.

”Vi havde en rigtig god forberedelse til turneringen. Selvom vi er off-season, så har vi haft nogle gode fokuserede træninger til Kraftcenter og i klubben sammen, og så tog vi af sted i god tid for at have tid til at vænne os til jetlag, varme og det at skulle spille udenfor igen. Det betalte sig heldigvis,” forklarer hun.

Olsen/Bisgaard startede turneringen fredag med puljespil, hvor det blev til en 2-1 (15-21, 21-18, 15-11) sejr over thailandske Udomchavee/Numwong (før turnering #53 på FIVBs verdensrangliste) og et 1-2 nederlag til japanske Sakaguchi/Chiyo (#42), som gav danskerne en placering som to’ere i puljen. Herefter fik danskerne en hård lodtrækning i 1/8-finalen, men endte med at vinde 2-1 (21-19, 16-21, 15-7) over de tidligere australske OL-spillere Laird/Palmer (#35).

”Vi spillede generelt en god turnering, og især i puljefinalen mod Japan ramte vi nok det højeste niveau, vi nogensinde har spillet på. Desværre er japanernes grundspil noget af det mest sikre, jeg kender, og de kom stærkt igen og vandt kampen. I 1/8-finalen mod Australien, kom der til vores fordel en smule vind, og vi fik lagt en god vindtaktik om at presse dem væk fra nettet i den svære side. Det gav pote, og vi havde godt med selvtillid med ind i kampen og spillede stabilt uden særligt mange fejl,” udtaler Cecilie Køllner Olsen.

Efter den imponerende sejr over Australien, skulle Olsen/Bisgaard igen op imod thailandske Udomchavee/Numwong, denne gang i en kvartfinale og denne gang med en overbevisende sejr på 2-0 (21-11, 21-12) til følge. Og således skulle danskerne pludselig spille om medaljer om søndagen – først i en semifinale mod amerikanerne Reeves/Cannon og herefter i en bronzekamp mod samme japanske hold som puljefinalen.

”I semifinalen spillede vi turneringens svageste kamp. Vi fik ikke presset amerikanerne nok i vores server, og de fik til gengæld kørt os rundt med deres. De spillede rigtig flot og vandt sikkert i to sæt (21-15, 21-13). Det er en kamp, vi i høj grad kan lære af. I bronzekampen var vi tilbage på sporet, men vi fik ikke vendt nok blok/forsvar til point, og Japan var desværre endnu mere fejlfrie end i den første kamp. Vi taber kampen 2-0 (21-18, 21-18) med en følelse af, at vi godt kunne have vundet de sidste få point og vendt kampen.” afslutter Cecilie Køllner Olsen.

Med fjerdepladsen i Cambodja sikrer Olsen/Bisgaard sig – ud over en god pengepræmie – 280 rangeringspoint, hvilket flytter danskerne op til #99 på FIVBs verdensrangliste.

Del nyhed

LÆS OGSÅ