Månedens Dommer: ”Mit mål som dommer er at være fair, selvsikker og overbevisende”

Selvom Emma Kamuk Frederiksen kun har haft sin dommeruddannelse siden efteråret 2019, er hun sprunget ud i dommerfaget med stor iver. Læs mere om månedens dommer lige her, og husk at give Mikkel et ekstra klap på skulderen, næste gang du ser ham i hallen. Navn: Emma Kamuk Frederiksen Alder: 24 årBeskæftigelse: Idrætsstuderende med tilvalg i…

:


Selvom Emma Kamuk Frederiksen kun har haft sin dommeruddannelse siden efteråret 2019, er hun sprunget ud i dommerfaget med stor iver. Læs mere om månedens dommer lige her, og husk at give Mikkel et ekstra klap på skulderen, næste gang du ser ham i hallen.

82928189 739517243240392 7181721764622237696 nNavn: Emma Kamuk Frederiksen
Alder: 24 år
Beskæftigelse: Idrætsstuderende med tilvalg i psykologi
By/klub: Århus 1900

Dommerhistorie
Jeg gennemførte i efteråret 2019 basisdommerkurset og havde efterfølgende debut som dommer i danmarksserien. Jeg tog dommeruddannelsen for at bidrage til dommertjansen i forbindelse med vores egne kampe. Derudover giver en dommeruddannelse større viden og forståelse af spillet, som jeg med fordel kan bruge, når jeg selv spiller.

Dommerdebut
Jeg var en smule nervøs da jeg første gang placerede mig i førstedommerstolen og skulle lige igennem et par bolde før jeg fandt mig ordentlig til rette. Kampen gik overraskende let og smertefrit uden store afgørende fejl, så jeg var godt tilfreds.

Dommertype
Jeg har gjort mig enkelte overvejelser om hvilken dommer jeg vil være, det er dog sværere at realisere og kræver i den grad øvelse. Mit mål som dommer er at være fair, retfærdig, selvisikker og overbevisende. Derudover sætter jeg stor pris på en dommer, som giver plads til et flydende spil, og som ikke dominerer og ødelægger kampen.

Dommerambitioner
Jeg synes det at være dommer i sig selv er spændende, da det er et helt andet og ret afgørende aspekt i volleyballspillet. Tit og ofte er det ret indlysende, hvad der skal dømmes, men der forekommer også situationer, hvor dommerens rolle er afgørende. Jeg har endnu ikke været udsat for at skulle trække kortene op af lommen, og tanken om, at det i fremtiden bliver et muligt scenarie er lidt nervepirrende. Jeg ved med mig selv, at jeg i fremtiden skal dømme flere kampe i danmarksserien, men om dette senere udvikler sig til en karriere på højere niveau, vides endnu ikke. Først skal dommerkarrieren ordentlig kickstartes, og så må vi se, om det er noget, jeg for alvor bliver bidt og optaget af.

Vi takker Emma for hendes indsats som dommer!

Månedens dommer er en dommer, som har gjort sig særligt bemærket i sin klub eller til kampe, og som fortjener et ekstra klap på skulderen. Titlen som ’Månedens Dommer’ kan gå til alle slags dommere uanset hvor mange års erfaring, personen har, og på hvilke niveauer og i hvilke aldersgrupper han/hun dømmer – vi er glade for alles indsats og dedikation til sporten. Kender du en oplagt kandidat til ’Månedens Dommer’ er du velkommen til at sende din indstilling til ces@volleyball.dk.

Del nyhed

LÆS OGSÅ