Mixvolley boomer på Fyn

På bare tre år er aktivitetsniveauet for mixvolley på Fyn fordoblet. Det store boom af mixvolleyspillere og -hold er frugten af et stærkt regionalt samarbejde mellem Fyns Volleyball Kreds og DGI Fyn. Hele 35 hold fordelt i fire haller. Så mange var der med til sæsonens fjerde mixvolleystævne på Fyn, der blev afholdt den 8.…

| Et mix-hold fra DSIO, hvor det ikke kun er et mix af køn, der spiller sammen, men også mix af nationaliteter

:


På bare tre år er aktivitetsniveauet for mixvolley på Fyn fordoblet. Det store boom af mixvolleyspillere og -hold er frugten af et stærkt regionalt samarbejde mellem Fyns Volleyball Kreds og DGI Fyn.

Hele 35 hold fordelt i fire haller. Så mange var der med til sæsonens fjerde mixvolleystævne på Fyn, der blev afholdt den 8. december af Fyns Volleyball Kreds og DGI Fyn. Siden de to organisationer slog pjalterne sammen og samlede deres respektive mixvolleyturneringen til én regional turnering, har der været stor tilgang i mixvolley på .

”Vi havde i en årrække haft en meget velfungerende Mix-turnering i kredsen på Fyn, hvor ni hold spillede om formiddagen og ni andre hold om eftermiddagen i samme hal. Men vi begyndte at opleve tilgang af hold, og vi måtte en gang imellem afvise tilmeldinger fordi grænsen på 18 hold var nået. Strukturen var meget effektiv, men rammerne kunne simpelthen ikke rumme flere hold,” forklarer formand i Fyns Volleyball Kreds, Peter Møller Juhl.

”Vi tog derfor en principel beslutning i FVBKs bestyrelse; Mix-rækken er en indgang til volleyball for mange nye spillere, og vi kan simpelthen ikke møde nye spillere med en lukket dør. Alle, der ønsker at spille Mix volley på Fyn, skal have muligheden. Det betød at turneringen fik en helt ny struktur: Først og fremmest bruger vi flere haller – hvor turneringen tidligere foregik i én hal, har vi i år gang i fire haller i hver runde. Vi har også uddelegeret selve afviklingen til de enkelte klubber, der stiller hal til rådighed – helt som vi kender det fra KIDS stævner,” fortsætter han.

”Kort efter beslutningen om at skabe nye rammer for Mix fik vi gang i et godt samarbejde med DGI Fyn, der havde deres egen Mix-turnering, men ville gerne møde nye hold i en bredere turnering. Sammenslutningen af de to turneringer er et eksempel på, hvordan to plus to kan give fem, for turneringen er bare vokset i de sidste 3 år – der er 35-36 hold i hver runde og omkring 40 hold aktive i turneringen i alt,” uddyber han.

Den fynske mixvolley turnering spilles som fire stævner i efteråret og fire stævner i foråret, hvor der samles point løbende og holdene kan rykke op og ned i niveau. Turneringen er et Grandprix, hvor man som hold kan tilmelde sig hele turneringen eller det enkelte stævne. I slutningen af turneringen kåres der en vinder, og der rundes af med en stor fest for alle.

”Efter vi har etableret et samarbejde med DGI Fyn, kan vi tydeligt se, at vi sammen kan skabe en turnering med bedre kvalitet, hvor der spilles på forskellige niveauer fra A-rækken til D-rækken. Det har været attraktivt for rigtigt mange hold, som jo får mere jævnbyrdige kampe. Det er en stor turnering at administrere, men det er det hele værd, når vi får så gode tilbagemeldinger fra holdene og spillerne.” afslutter Peter Møller Juhl.

Del nyhed

LÆS OGSÅ