Et gammeldags håndtryk giver en god start i Kolding VK

I Kolding VK bliver nye ansigter i hallen altid budt ordentligt velkommen med et godt gammeldags håndtryk – og det er ikke en tilfældighed. Klubben har nemlig sat fokus på den gode velkomst, så alle nye medlemmer får en god start i klubben. Kolding VK har i foråret 2019 deltaget i medlemstilfredshedsundersøgelsen ”Volleyballspilleren i centrum”,…

| Kolding VKs mixhold – her bliver alle budt velkommen i hallen.

:


I Kolding VK bliver nye ansigter i hallen altid budt ordentligt velkommen med et godt gammeldags håndtryk – og det er ikke en tilfældighed. Klubben har nemlig sat fokus på den gode velkomst, så alle nye medlemmer får en god start i klubben.

Kolding VK har i foråret 2019 deltaget i medlemstilfredshedsundersøgelsen ”Volleyballspilleren i centrum”, der giver indblik i medlemmernes tilfredshed indenfor forskellige områder. På særligt et område har klubben vist at have meget tilfredse medlemmer; nemlig medlemmernes begyndelse i klubben. Især indenfor segmentet 26-59 år har medlemmerne følt sig aldeles velkomne i klubben – og det er langt fra en selvfølge.

”Vi har især på vores senior mix-hold italesat vigtigheden i at sige ’hej’, når der kommer nye i hallen. Det er ikke kun trænerens opgave. Ved at italesætte den gode velkomst bliver de eksisterende spillere mere bevidste omkring, at de også kommer hen og siger pænt goddag til en ny spiller, og det har nok gjort velkomsten lidt lettere,” forklarer formand i Kolding VK, Karsten Vium Strandridder.

”Derudover har vi ansat en udenlandsk træner i klubben til bl.a. vores mix-hold, der kun fokuserer på at være træner så spillerne kan spille, hvilket måske er lidt atypisk for et mix-hold. Blandt spillerne på holdet har vi så lavet et lille ekstra trænerteam, der skal tage sig af nye og begyndere i træningen. Det betyder at ingen føler sig ’udenfor’ i træningen, men at alle bliver inkluderet i træningen uanset niveau. Det tror jeg også kan være med til at skabe en tryg start,” uddyber han.

En af de nye i klubben i sidste sæson var Britt Holm Hansen, der efter 15 års pause fik mod på at starte op på mixholdet i Kolding VK.  

”Selvom jeg havde spillet i klubben for 15 år siden, var det jo en helt ny slags klub, nye klubpersoner og nye spillere, jeg skulle møde. Så jeg kendte ikke nogen, da jeg dukkede op til en træning på mixholdet. Men træneren kom med det samme hen og bød mig velkommen, så det gjorde det lidt lettere at stå der som ny,” forklarer Britt Holm Hansen.

”Træneren var meget opmærksom på mig som ny spiller, hvor han gav mig gode tips og tricks i træningen, klap på skulderen og generelt fik mig til at føle mig set. Spillerne begyndte også hurtigt at opfodre mig til at komme med til kampe, selvom jeg ikke følte, jeg havde niveauet. De var gode til at understrege, at det hele jo handlede om at have det sjovt sammen, og at vi alle kunne være med. Det gav klart en succesoplevelse.” afslutter Britt Holm Hansen.

Formanden i Kolding VK er glad for, at klubbens fokus på en god velkomst også giver pote på tilfredsheden blandt nye spillere.

”Egentlig handler det bare om at stikke labben frem på helt gammeldags manér, sige pænt goddag og spørge, om de skal være med til træningen. Så er det første store skridt i en god velkomst taget.” afslutter Karsten Vium Strandridder.

Denne artikel er en del af Volleyball Danmarks Julekalender, der bygger på indblik og statistikker fra medlemstilfredshedundersøgelsen ”Volleyballspilleren i Centrum”. Læs mere om julekalenderen her og følg med hver dag på Volleyball Danmarks Facebookside.

Del nyhed

LÆS OGSÅ