Dommerklubben Snejbjerg Volleyball

I Snejbjerg Volleyball er der godt styr på volleyballreglerne. Den midtjyske klub har i den grad forløst dommerpotentialet blandt deres medlemmer, hvoraf halvdelen snart har fået et basisdommerkursus. I 2015 blev Snejbjerg Volleyball stiftet med målet om at skabe en klub, hvor 10-12 spillere i lokalområdet kunne hygge med mixvolley til træning og stævner. I…

:


I Snejbjerg Volleyball er der godt styr på volleyballreglerne. Den midtjyske klub har i den grad forløst dommerpotentialet blandt deres medlemmer, hvoraf halvdelen snart har fået et basisdommerkursus.

I 2015 blev Snejbjerg Volleyball stiftet med målet om at skabe en klub, hvor 10-12 spillere i lokalområdet kunne hygge med mixvolley til træning og stævner. I dag har klubben ca. 40 medlemmer på to mixhold, et herrehold et damehold. Ud af de 40 medlemmer er 10 blevet udannet basisdommere, og 10-12 følger trop til februar næste år.

”Mange af vores spillere har ikke været helt trygge ved at skulle dømme til de mixstævner, vi deltager i. Der er jo ofte stor forskel på niveauet til disse stævner, og sommetider kan spillerne også glemme, at det jo ikke er en divisionsdommer, der står med fløjten. Der giver dommerkurset en tryghed for så har man styr på reglerne, når der opstår tvivlsbolde,” fortæller formand i Snejbjerg Volleyball, Preben Mogensen, som også er initiativmand bag dommerkurserne i klubben.

”Helt konkret var der 3-4 spillere, der selv spurgte om at få et dommerkursus. Men mange var også skeptiske, da det jo bestemt ikke er en favorittjans at skulle dømme til stævnerne, og mange desuden var usikre på, om de havde det ønskede niveau. Så jeg var nødt til at skubbe mere eller mindre på og forklare, at kurset i sidste ende er for at gøre dem mere sikre i dommergerningen. Det hjælper jo både dem og klubben, at så mange som muligt får et dommerkursus – så vi kom op på 10 her i første omgang, og så er der 10-12 mere der følger trop i det nye år,” fortsætter han.

Snejbjerg Volleyball søgte og fik midlerne fra en lokal foreningspulje til at dække omkostningerne til kurset, der blev afholdt i klubbens egne lokaler og hal i november. Til kurset havde Snejbjerg Volleyball fået hjælp fra Skjern KFUM, der hjalp med at stille hold til den praktiske del af kurset.

”Vi havde et rigtigt godt kursus med meget ny læring og 10 nyudklækkede dommere her i første omgang. Der er flere af kursisterne, der har sagt de hellere end gerne vil opfordre andre spillere til at tage kurset. Så vi glæder os til at se, hvor mange vi får udannet i det nye år.” afslutter Preben Mogensen.

Denne artikel er en del af Volleyball Danmarks Julekalender, der bygger på indblik og statistikker fra medlemstilfredshedundersøgelsen ”Volleyballspilleren i Centrum”. Læs mere om julekalenderen her og følg med hver dag på Volleyball Danmarks Facebookside.

Del nyhed

LÆS OGSÅ