Sofia Nørager Bisgaard nomineret til Årets Fund af Politiken, DIF og Team Danmark

Som den første volleyballspiller nogensinde, er det 17-årige stortalent, Sofia Nørager Bisgaard, blandt de 10 unge atleter, der er nomineret til den historiske pris Årets Fund af Politiken, DIF og Team Danmark. Caroline Wozniacki, Viktor Axelsen og Daniel Agger. Det er blot nogle af de store sportsstjerner, der har modtaget prisen som Årets Fund –…

:


Som den første volleyballspiller nogensinde, er det 17-årige stortalent, Sofia Nørager Bisgaard, blandt de 10 unge atleter, der er nomineret til den historiske pris Årets Fund af Politiken, DIF og Team Danmark.

Caroline Wozniacki, Viktor Axelsen og Daniel Agger. Det er blot nogle af de store sportsstjerner, der har modtaget prisen som Årets Fund – Danmarks ældste idrætspris. I år til prisens 81. uddeling har en komite for første gang nogensinde valgt at inkludere en volleyballspiller blandt de ti nominerede til prisen; nemlig 17-årige Sofia Nørager Bisgaard.

”Jeg blev meget overrasket og glad, da jeg fik beskeden om, at jeg var blevet nomineret. Især da jeg så hvem, der er også var nomineret. Det er jeg utrolig stolt af at være en del af,” forklarer en glad Sofia Nørager Bisgaard.

”2019 har været et år, der er gået over al forventning for mig. Jeg har opnået ting i år, som jeg ikke havde drømt om var mulige før om lang tid. Blandt andet står World Tour sølvmedaljen fra Belgien helt klart i erindringen, som et af de største øjeblikke i min karriere,” uddyber hun.

”Jeg er virkelig taknemmelig over den opbakning, jeg har fået fra mine venner og familie, klubber og forbundet. Jeg er ikke vant til på den måde at blive inkluderet i så stærkt et felt med atleter fra andre sportsgrene, og det giver klart et skulderklap til at blive ved med det, jeg har gang i – uanset om jeg vinder eller ej.” afslutter Sofia.

Nomineringen af Sofia sker på baggrund af hendes flotte resultater i 2019, som bl.a. tæller:
• Sølv i 1-stjernet FIVB World Tour – den første nogensinde til et dansk kvindehold.
• NEVZA-guld i beachvolley
• Sølv ved DM i beachvolley
• 9. plads i U18 EM i beachvolley
• Sølv ved indendørs NEVZA for U19 landsholdet + MVP for turneringen
• Guld med Brøndby VK til NEVZA Club Championship + MVP for turneringen.

En anerkendelse af sporten
Nyheden om Sofias nominering vækker stor begejstring hos Volleyball Danmark.

”Vi har jo aldrig været i tvivl om, at Sofia er et lysende talent i både indendørs volleyball og beachvolley, og det er i sig selv helt unikt, at hun forstår at mestre begge discipliner på så højt et niveau. Men at hun på denne måde bliver inkluderet i et felt blandt så dygtige unge atleter fra andre sportsgrene, er en kæmpe ære og anerkendelse for vores sport,” fortæller generalsekretær i Volleyball Danmark, Sven Brix.

”Det er jo en realitet, at volleyball og beachvolley ofte bliver overset i disse sammenhænge, da der for Danmark historisk set ikke har været mange medaljer eller penge at hente for vores udøvere. Derfor er en nominering som dette ikke hverdagskost, men faktisk meget beundringsværdigt, da Sofias præstationer jo også skal ses i lyset af, at vores sport ikke har de bedste økonomiske forudsætninger for at skabe de professionelle rammer omkring vores atleter, som vi arbejder for hver dag,” fortsætter han.

”Det er selvfølgelig fantastisk for Sofia, at hun får denne kæmpe anerkendelse for hendes hårde arbejde. Det er ikke let at få sådan en hverdag til at hænge sammen, og hun har med garanti skullet tage nogle hårde prioriteringer. Men det er også et stort skulderklap til de klubber og personer, som har været en del af hendes udvikling og kæmpet for at skabe så optimale rammer som muligt. De har også del i nomineringen.” afslutter Sven Brix.

Politikens artikel kan findes her. 

Del nyhed

LÆS OGSÅ