Danmark høster dobbelt World Tour sølv i Israel

Selvom de to danske makkerpar, Line Trans Hansen og Simone Marie Okholm Hansen samt Daniel Thomsen og Martin Trans Hansen, ikke havde haft mange timer i sandet på samme side af nettet før turneringens start, lykkedes det dem alligevel at vinde sølvmedaljer ved den et-stjernede FIVB World Tour turnering i Tel Aviv, Israel. Fire danske…

:


Selvom de to danske makkerpar, Line Trans Hansen og Simone Marie Okholm Hansen samt Daniel Thomsen og Martin Trans Hansen, ikke havde haft mange timer i sandet på samme side af nettet før turneringens start, lykkedes det dem alligevel at vinde sølvmedaljer ved den et-stjernede FIVB World Tour turnering i Tel Aviv, Israel.

Fire danske hold, hvoraf tre af holdende var ny sammensatte konstellationer, drog i sidste uge til Tel Aviv, Israel, for at deltage i landets første FIVB World Tour turnering.

Den et-stjernede turnering startede onsdag med kvalifikationen, hvor Helle Søndergård og Signe Zibrandtsen Haaning, desværre tabte anden kamp og måtte forlade turneringen. Torsdag var de så tid til puljespillet i Main Draw, hvor de resterende tre danske hold, Line Trans Hansen/Simone Marie Okholm Hansen, Cecilie Olsen/Sofia Bisgaard samt Daniel Thomsen/Martin Trans Hansen alle tre vandt deres puljer og gik direkte videre til kvartfinalerne.

I kvartfinalerne tabte Olsen/Bisgaard desværre en tæt kamp, og endte således som samlet 5’er i turneringen. Men Trans/Okholm og Thomsen/Trans forsatte deres sejrsgang og vandt både kvartfinalen og lørdag morgen også to uhyre spændende semifinaler. I finalen mødte de to hold dog deres respektive overmænd- og kvinder, som var en tand bedre end danskerne, der dog kan være ualmindeligt stolte af deres sølvmedaljer.

”Vi blev begge meget berørte af situationen. De har været et mål for mig længe at stå med en World Tour medalje, og det er noget jeg har trænet op imod de sidste par år. At det så lige blev denne turnering, kom som en kæmpe overraskelse.” fortæller Simone Marie Okholm Hansen, og fortsætter:

”Vi tilmeldte os turneringen en time inden deadline lidt tilfældigt, fordi vi begge var på en træningsweekend i Odense og ingen af os havde en makker, der kunne komme med til Israel. Vi havde absolut ingen forventninger til turneringen og var egentlig bare glade for at være med. Derfor fokuserede vi bare på at nyde hver eneste bold fuldt ud, og det tror jeg gav pote.”

Trans/Okholm har før spillet sammen i den danske beachvolley tour, senest i 2012, men var altså en helt ny konstellation på internationalt sand. Deres mandlige kollegaer, Thomsen/Trans, var også en spritny sammensætning, men blev sat sammen da Daniel Thomsens vante makker, Morten Overgaard, måtte trække sig med en skade.

”Det at spille i uvante konstellationer betyder en mere fri indstilling til spillet og forventningerne. Det kan endda have været en af grundende til, at vi pludselig nåede så langt. I turneringen blev vi bedre som hold for hver kamp, vi spillede, og vi blev ved med at udvikle os positivt som turneringen skred frem.” forklarer Martin Trans Hansen.

”Man må sige at turneringen for Martin og jeg gik noget over forventet, selvom finalen for vores vedkommende blev lidt af en fuser, hvor vi ikke spillede op til vores bedste og samtidig også løb lidt tør for kræfter. Det skal gøre ondt at tabe en finale, og dette var ingen undtagelse. Men isoleret set er sølvmedaljer et rigtig godt resultat, og det var en fed oplevelse at træde op på podiet med Martin, der fik sin første World Tour medalje.” supplerer makkeren Daniel Thomsen.

Spillerne skal nu tilbage til den daglige træning og planlægge næste års aktiviteter, men turen til Israel har givet nye perspektiver og inspiration med i bagagen.

”Selvom Line og jeg ikke skal spille sammen som makkere fremadrettet, så synes jeg at denne oplevelse har været meget positiv i forhold til at styrke vores samarbejde på bruttolandsholdet, hvor vi jo mødes ofte for at træne med hver vores individuelle makkere. Det har også gjort mig åben for at mikse mere på tværs af holdene en gang imellem – det giver helt nye perspektiver på ens eget spil.” afslutter Simone Marie Okholm Hansen.

Sølvmedaljerne var en flot afslutning på et fantastisk år på den internationale scene for dansk beachvolley. En opsamling af årets resultater og udviklingen af dansk beachvolley følger snarest.

Del nyhed

LÆS OGSÅ