Velafviklet Copenhagen Sit Cup viste siddende volleyball på højt internationalt niveau

Lavia København, Københavns største idrætsforening for mennesker med handicap, var i weekenden værter for det store internationale stævne i siddende volleyball, Copenhagen Sit Cup. I turneringen deltog ni hold fra Tyskland, England, Estland, Canada, Norge, Finland, Tjekkiet og Danmark (to hold). En sjov og intens weekend med mange spændende kampe kulminerede med en yderst velspillet…

:


Lavia København, Københavns største idrætsforening for mennesker med handicap, var i weekenden værter for det store internationale stævne i siddende volleyball, Copenhagen Sit Cup.

I turneringen deltog ni hold fra Tyskland, England, Estland, Canada, Norge, Finland, Tjekkiet og Danmark (to hold). En sjov og intens weekend med mange spændende kampe kulminerede med en yderst velspillet finale mellem Canada og Norge, hvor Canada trak det længst strå.

Formand i Lavia København, Søren Sørensen, var yderst tilfreds med weekendens Copenhagen Sit Cup, selvom det ikke blev til den ønsket placering for det københavnske hold:

”Vi fik ikke rigtigt spillet til at fungere optimalt. Der var mange gode bolde, men desværre blev der også lavet mange individuelle fejl, så der er stof til træningen. Vi må nok konkludere at være arrangør og vært kan være et tveægget sværd. Det har dog været en god weekend, hvor vi har set siddende volleyball på meget højt niveau” forklarer han.

I siddende volleyball, også kaldet paravolleyball, spilles der efter de almindelige regler for stående volleyball, dog med enkelte undtagelser: Man skal sidde med bagdelen på gulvet, nettet er 1,15 meter højt og man spiller på en mindre bane. Til turneringer som Copenhagen Sit Cup spiller både handicappede – primært benamputerede – og ikke-handicappede sammen, da alle har lige muligheder, når de sidder på gulvet.

”Siddende volleyball kan faktisk være et godt alternativ til spillere, der har spillet stående volleyball, men er løbet ind i skader i knæ, ankler eller lignende. Sporten er stadig intensiv selvom man sidder ned, og slagene er de samme, så man kan trække på sin erfaring fra sporten. Vi har et par stykker på holdet, som har en fortid i stående volleyball, som nyder at kunne dyrke deres sport, selvom benene er stået af. Vi har plads til mange flere i sporten, og alle er velkomne.” opfordrer Søren Sørensen.

Copenhagen Sit Cup blev afviklet i Grøndal Multicenter, hvor der blev spillet kampe hele lørdag og søndag. Kampene blev dømt af fem dommere, hvoraf fire af dem var fra Volleyball Danmark.

Læs mere om Copenhagen Sit Cup og Lavia Volleyball her.

Slutresultater Copenhagen Sit Cup:
1.    Band of Borrachos, Canada
2.    Norway
3.    Estonian Society of Wounded Soliders
4.    Hogiston Tarmo, Finland
5.    TH Eilbeck, Hamburg
6.    Lavia Copenhagen
7.    SK Kometa Praha
8.    GB sitting women
9.    Aarhus Sitvolley

Del nyhed

LÆS OGSÅ