Guld og bronze til Danmark ved U17 NEVZA-Mesterskaberne

Efter en velafviklet NEVZA-turnering, hvor de 13 deltagende hold i alt spillede 36 kampe, kan de 24 unge danske volleyballtalenter, der repræsenterede Danmark på DU17- og HU17-landsholdet, nu holde efterårsferie med god samvittighed og henholdsvis guld- og bronzemedaljer hængende rundt om halsen. De danske DU17 piger satte et fantastisk punktum for turneringen, da de i…

| Foto: Hamistolen

:


Efter en velafviklet NEVZA-turnering, hvor de 13 deltagende hold i alt spillede 36 kampe, kan de 24 unge danske volleyballtalenter, der repræsenterede Danmark på DU17- og HU17-landsholdet, nu holde efterårsferie med god samvittighed og henholdsvis guld- og bronzemedaljer hængende rundt om halsen.

De danske DU17 piger satte et fantastisk punktum for turneringen, da de i eftermiddags hev guldet hjem og kunne lade sig hædre af de mange fremmødte tilskuere som dette års U17 NEVZA-vindere. I finalen stod det danske hold over for England, som har spillet en meget flot turnering, og som Danmark også tabte til i det indledende puljespil. Heldigvis havde Danmark skiftet gummiarmen ud med jernnæver, og det lykkedes spillerne at finde et ekstra gear i finalen, hvilket resulterede i en 3-1 sejr og dermed guldet.

”Vi er i trænerteamet utroligt stolte af pigerne, hvilket vi ville have været, uanset om vi havde vundet finalen eller ej. Den kæmpe udvikling de har gennemgået på den korte tid, har været fantastisk at opleve på tætteste hold. Pigerne har skabt et unikt fællesskab med en høj grad af tryghed, som har givet dem mod på at folde sig helt ud i kampene. Pigerne har virkelig fortjent den her guldmedalje, da de hele tiden har sat holdet før dem selv.” fortæller cheftræner for DU17, Kim Buchwald.

”Turneringen har være meget ’op og ned’ for os. Først spillede vi en fremragende kamp mod Sverige, for dernæst at lave en tvivlsom præstation mod England. Vi brugte dog oplevelsen til noget konstruktivt, da vi havde mange gode snakke om, hvordan vi kunne håndtere pressede situationer fremadrettet. Pigerne har i den grad bakket deres ord op med handling, og det er guldet et klart bevis på.” afslutter han.  

Udover guldmedaljen blev Danmark også hædret med tre pladser på årets Dream Team (Frida Marie Kofod Brinck, Caroline Breckling Rand Jensen og Lorenza Holm Rosenkilde), og Frida Brinck fik også titlen som årets MVP.

De danske HU17 gjorde også en flot figur og fik tilkæmpet sig bronzemedaljerne med en flot og overbevisende 3-0 sejr over Island i bronzekampen.

”Vi er meget positivt overraskede over, at det lykkedes os at sikre bronzemedaljerne. Vi har haft et meget travlt program med hele seks kampe og 22 spillede sæt, men drengene har været både mentalt og fysisk klar til alle kampene. Det lykkedes os at spille seks kampe, som vi overordnet set er tilfredse med. Til gengæld har der været nogle sæt i løbet af weekenden, hvor bundniveauet viste sig at være meget lavt. Men generelt set har vi oplevet en stigende formkurve som kulminerede med en toppræstation i bronzekampen mod Island – det var en fed kamp!” udtaler cheftræner for HU17 landsholdet, Peter Kjellerup.

”Spillertruppen skal roses for at have fulgt konceptet med fokus på at presse modstanderne, men samtidig være dygtige til at minimere antallet af fejl på egen side af nettet. Det har uden tvivl betydet, at det var svært at spille mod Danmark i denne turnering,” afslutter han.

Se slutstillingen, kampenes resultater og hvem, der er kommet på Dream Team her.

Stor lokal opbakning og kæmpe nordeuropæisk interesse
Mens Nordeuropas unge volleyballstjerner gik til den på banen, var opbakningen uden for banen også til at føle på.

”Alle spillere og ledere vil gerne rette en kæmpe tak til de fantastiske tilskuere i Ikast Sportscenter. Især forældrene, DU17 landsholdet, TC-spillerne, men også alle de andre har trofast og højlydt bakket op hele ugen.” takker Peter Kjellerup.

Men det var ikke kun i hallen, at interessen for U17 NEVZA-turneringen har været stor. Over 6.300 seere fra især de nordeuropæiske lande har set med på Volley TV i løbet af turneringen, og det glæder Volleyball Danmarks mediekonsulent, Casper Ahlehoff Hansen.

”Seere fra alle deltagerlande plus en lang række andre lande har været inde og følge med på Volley TV, og vi har fået mange positive tilbagemeldinger omkring den streaming, vi har leveret. Det er fedt, at så mange har lyst til at følge med i turneringen i Ikast, som jo også er en god mulighed for at eksponere ungdomsvolleyball endnu bredere i Norden samt Volleyball Danmark.” forklarer Casper Ahlehoff Hansen.

Mere NEVZA i vente
Selvom U17 turneringen i Ikast er slut, skal vi ikke vente længe på muligheden for at se flere danske ungdomstalenter i aktion. Den 24.-28. oktober afholdes U19 NEVZA-mesterskaberne nemlig i Finland, hvor Danmark har både et DU19 og HU19 hold med. Følg med på Ungdomslandsholdets Facebookside for mere information om dette i næste uge.

Del nyhed

LÆS OGSÅ