TEMA: 5 grunde til din klub skal prioritere rekruttering af børn og unge… NU!

Volleyballsæsonen er skudt godt i gang, og i din klub er det blevet hverdag med træninger, kampe, ungdomsstævner i weekenden og nogle sociale arrangementer en gang i mellem. Måske din klub fra starten af sæsonen havde ønsket sig et U14 hold, men midt opstartskaosset med halbookning og trænerpåsætning blev rekrutteringen af de manglende spillere til…

| Foto: Hamistolen

:


Volleyballsæsonen er skudt godt i gang, og i din klub er det blevet hverdag med træninger, kampe, ungdomsstævner i weekenden og nogle sociale arrangementer en gang i mellem. Måske din klub fra starten af sæsonen havde ønsket sig et U14 hold, men midt opstartskaosset med halbookning og trænerpåsætning blev rekrutteringen af de manglende spillere til holdet tilsidesat, og nu venter I nok til næste år.

For når der er nogenlunde fyldt op på holdene, og klubben i forvejen mangler trænere, og man desuden ikke orker det store bøvl med at lære helt nye spillere op, hvorfor skulle man så gå i gang med at rekruttere flere ungdomsspillere nu?

I en temaserie vil Volleyball Danmark i de kommende uger sætte fokus på rekruttering af børn og unge for at inspirere og motivere flere klubber til at prioritere rekruttering endnu mere i hverdagen. Og i denne artikel starter vi med at give 5 grunde til, HVORFOR vi overhovedet skal rekruttere børn og unge:

1. Ingen medlemmer, ingen klub
Hvis din klub ikke prioriterer rekruttering af nye medlemmer, så vil den med tiden forsvinde. Det er måske en hård udmelding, men statistikerne peger på, at den generelle tilmelding til klub- og foreningslivet kun går en vej – og det er nedad! Derfor er det vigtigt, at din klub fokuserer på den langsigtede rekrutteringsindsats, der ikke kun skal sikre klubbens seniorhold i denne sæson, men også de næste mange år. Når I rekrutterer børn og unge, rekrutterer i forhåbentlig også medlemmer til de næste mange sæsoner.

2. Børn og unge er lavthængende frugter
Børn og unge er generelt en aktiv målgruppe, der dyrker regelmæssig motion, og mange søger selv de aktiviteter, som din klub tilbyder. Der er dog også mange, som ikke gør det – og dem skal din klub også have fat i. En ny undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen viser, at det kun er 26% af de 11-15-årige, der lever op til anbefalingerne om at være fysisk aktiv mindst 60 minutter om dagen, og det er især pigerne der bliver mere inaktive. Det er derfor et segment, din klub kan gå strategisk efter at rekruttere, da de – og sikkert også deres forældre – er åbne for nye måder at være aktive på.

3. Money, Money, Money…
Rekruttering af børn og unge giver penge til klubkistebunden – kort sagt. Forældre er villige til at betale, så længe deres børn har det sjovt til deres fritidsaktiviteter, og hvis din klub kan give sjove oplevelser med volleyball, er i sikret en stabil kontingentindkomst. Hvis klubben samtidig arbejder benhårdt på, at alle ungdomshold bliver fyldt op i deres årgange frem for, at en spiller skal spille på flere hold og evt. senior, så har klubben automatisk gode muligheder for at etablere en god økonomi.

4. Flere frivillige hænder
Et øget fokus på rekruttering af børn og unge kræver naturligvis ekstra arbejde for din klub. Til gengæld er der en stor sandsynlighed for, at du sammen med et nyt ungt medlem også får ekstra frivillige hænder – både fra spillerne, men også deres forældre eller bedsteforældre, der sikkert gerne vil hjælpe til med store som små opgaver. Måske gemmer der sig en ny potentiel Kidsvolleytræner i dit næste medlems familie?

5. Skab ringe i vandet
Nye spillere skaber generelt altid ”ringe i vandet”. Når et nyt ungt medlem bliver en del af din klub, har du mulighed for at påbegynde næste ring af rekruttering, hvor din klub kan nå ud til spillerens venner, søskende, forældre og endda bedsteforældre. Og herfra skulle det gerne fortsætte, så længe klubben fortsat fokuserer på rekrutteringen. 

Klar til at komme i gang? Bliv kontaktet af Volleyball Danmark med mere information og råd til, hvordan din klub kan komme i gang med rekrutteringen af børn og unge!


Er du endnu ikke overbevist om, at rekruttering er noget for din klub? Så følg med på Volleyball Danmarks hjemmeside og Facebookside, hvor vi i de kommende uger dykker ned i HVORDAN Volleyball Danmark og klubberne kan samarbejde om rekrutteringen af ungdomsspillere.

Del nyhed

LÆS OGSÅ