DANMARK FIK EN VOLLEY-LEKTION AF DE FINSKE PIGER

Danmark – Finland 0-3 (14-25, 9-25, 14-25) Bidende server og højt tempo i angrebet skød Danmark i sænk i finalen ved EM-kvalifikationen. Pigerne forsøgte og gjorde alt de kunne, men overmagten var til at få øje på. Finland satte et niveau vi ikke set før i turneringen og heller ikke set i mange år hos…

:


Danmark – Finland 0-3 (14-25, 9-25, 14-25)

Bidende server og højt tempo i angrebet skød Danmark i sænk i finalen ved EM-kvalifikationen. Pigerne forsøgte og gjorde alt de kunne, men overmagten var til at få øje på. Finland satte et niveau vi ikke set før i turneringen og heller ikke set i mange år hos et finskt u-landshold – det var flot, kraftfuld og effektiv volley fra øverste hylde de fremmødte fik at se – imponerende.

“Vi kom aldrig til fadet, vi ville forsøge at satse i serven, vi forsøgte at satse i angrebet, vi forsøgte at sætte blokaderne – men lige meget hvor gode beslutninger vi end tog, så var finnerne bare bedre. Det pres de udsatte os for, gjorde at vi ikke kunne holde den gode teknik i modtagning og forsvar. Deres modtagning og fremspil var så gode, at de hele tiden kunne hæve med højt tempo, hvilket udfordrede vores blokade helt vildt. Deres hævere var ekstremt gode til at skjule hvor de hævede hen, hvilket fik os til at se lidt fjollede ud ind i mellem.”

“Set over hele turneringen, har vi vist at vi har udviklet os siden sidst. Vi spiller mere stabilt og har alt flere strenge at spille på – det er godt for fremtidens volleyball i Danmark. Jeg er meget tilfreds med spillerne og deres måde at gribe tingende an på. Det er fedt og der er klart et potentiale at kunne klatre i niveauerne med denne årgang.

Klart at vi skal hjem og forbedre blok, forsvar og modtagning, hvis vi vil spille op med hold som Finland. Det handler om at være omhyggelig i den tekniske træning, specielt når der spilles – vi er generelt for gode til at lave teknik i isolerede øvelser, men ikke god nok at gøre det samme i spilsituationen. Hvilket gælder alle teknikker hele vejen rundt. Vi må i arbejdstøjet og kæmpe med det ind til næste gang, som allerede ligger sidst i april for denne årgang. Jeg håber at klubber, trænere og spillere er klar til denne udfordring, som jeg tror vil gavne alle spillere og hold, ikke kun de aktuelle landsholdspillere.”

“Stort tak til spillerne, de er virkelig dejlige at arbejde med. Tak til de opbakkende tilskuere, forældre og familie – det er fedt at opleve sådan et publikum i Danmark. Tak til forbundet og Team Køge Volley for et superfint arrangement. Tak til hele staben omkring holdet – det er en fornøjelse at deltage med de rammer og mennesker i og omkring det.”

“Jeg håber vi har spredt glæde og skabt oplevelser for jer alle sammen.”

Nu venter vi på meldingen fra CEV om hvilke puljer der skal spille hvor. Perioden er 23/4-3/5, hvor arrangøren bestemmer hvilken af de to weekender det bliver.

Del nyhed

LÆS OGSÅ