Tag springet: Bliv dommer i Danmarksturneringen

Vil du gerne opnå en større forståelse for volleyball? Vil du lære dig selv og dine evner bedre at kende? Vil du gøre en forskel for hundredvis af frivillige, trænere og spillere? Så skal du overveje at blive DT-Dommer. Som DT-dommer bliver du en del af en dedikeret gruppe af dommere, som weekend efter weekend…

:


Vil du gerne opnå en større forståelse for volleyball? Vil du lære dig selv og dine evner bedre at kende? Vil du gøre en forskel for hundredvis af frivillige, trænere og spillere? Så skal du overveje at blive DT-Dommer.

Som DT-dommer bliver du en del af en dedikeret gruppe af dommere, som weekend efter weekend er med til at sætte rammerne for Danmarksturneringen. Du kommer til at stå på første parket og opleve volleyball fra et nyt perspektiv, hvor du er med til at skabe den gode oplevelse for alle i hallen. Du vil blive udfordret på en helt ny måde, hvor du udvikler kompetencer inden for lederskab, samarbejde og kommunikation, som du også kan bruge i din hverdag.

Kort sagt er DT-dommerkurset for dig, der er klar til at give den en tand mere.

Sådan bliver du DT-Dommer
Volleyball Danmark afholder tre DT-dommerkurser i sæsonen 19/20. Kurset er for uddannede basisdommere, der gerne vil dømme volleyballkampe på højt niveau. Du skal have dommererfaring eller alternativt have været divisionsspiller i en årrække.

DT-Dommerkursus: (obs. Du skal kun tilmelde dig ét af kurserne):
28.-29. september 2019 – Ikast
16.-17. november 2019 – Korsør
29. februar.-1. marts 2020 – Odense

TILMELD DIG HER

Gratis uddannelse: 
Kurset varer to dage og koster 1.700 kr., som inkluderer fuld forplejning samt overnatning.
Hvis det ikke er muligt at opnå støtte gennem kommunen, kan der søges refusion i dommerfonden for kommende aktive dommere.

På kurset lærer du blandt andet om:

  • Forberedelse til kamp
  • Regler og retningslinjer i relation til selve kampafviklingen/kampsituationer, herunder opstillinger, boldberøringer, brug af libero, sanktioner, dommer-spiller-coachrelationer etc.
  • Propositioner og turneringsreglement
  • Udfyldning af kampskemaer og brug af E-score
  • Protestforløb
  • Samarbejdet mellem 1. og 2. dommer og sekretær

Undervejs arbejdes der med cases (også videosekvenser), hvor kursisterne kan blive udsat for at skulle tage stilling her og nu. Der lægges stor vægt på dialogen mellem kursisterne og instruktørerne i hele kursusforløbet. Kurset afsluttes med en skriftlig prøve og case-udredning. Der vil også være praktik, hvor kursisterne skal dømme kampe til ungdomsturneringer.

Blød opstart: 

Nyuddannede DT-dommere vil få en blød opstart med kampe på hjemmebane eller i nærområdet.

Del nyhed

LÆS OGSÅ