HU18-landsholdet ude af EM-kvalifikationen

Det danske HU18 landshold var i weekenden i Falköping for at spille første runde EM-kvalifikation mod Sverige, Norge og Finland. Trods en sejr over Norge, blev det til en samlet sidsteplads for Danmark, der derfor ikke går videre i turneringen. I turneringen lagde Danmark ud mod Sverige, hvor de kom godt fra start og vandt…

:


Det danske HU18 landshold var i weekenden i Falköping for at spille første runde EM-kvalifikation mod Sverige, Norge og Finland. Trods en sejr over Norge, blev det til en samlet sidsteplads for Danmark, der derfor ikke går videre i turneringen.

I turneringen lagde Danmark ud mod Sverige, hvor de kom godt fra start og vandt første sæt. Herefter sneg der sig dog for mange fejl ind, og kampen blev tabt 1-3. Dagen efter mødte danskerne det finske hold, som dagen forinden havde vist usikkerhed i deres kamp mod Norge. Usikkerheden var dog på ingen måde til at spore i Finlands kamp mod Danmark, og de danske drenge måtte derfor indkassere et 3-0 nederlag.

Sidste kamp mod Norge blev en skæbnesvanger kamp, da Norge dagen forinden havde slået Sverige, og Danmark derfor skulle vinde klart 3-0 for at sikre sig videre avancement i turneringen. I kampens første to sæt holdt Danmark da også den sikre kurs og vandt disse sæt. Dog lykkedes det Norge at vinde et meget tæt tredje sæt, og de danske drenge måtte derfor bruge et fjerde sæt på at vinde kampen. På trods af en god sejr, måtte Danmark derfor tage til takke med en sidsteplads i turneringen kun 11 bolde fra 3’eren, som blev Sverige.

”Det blev en turnering, som var lige så tæt og svær, som vi havde regnet med. Derfor går vi også herfra med en ærgerlig følelse, da få ting skulle have været anderledes, for at vi havde fået anden- eller tredjepladsen og sikret os en plads ved anden runde af kvalifikationen.” konkluderer head coach Thomas Skifter Bertelsen.

”I Sverige-kampen starter vi godt, men taber aggressiviteten og giver lidt op hen mod slutningen af kampen. Det kommer til at koste os værdifulde bolde i den samlede optælling. Men vi formår faktisk at rejse os, og vi har en helt anden gejst i kampen mod Finland, som trods nederlag giver os en styrket tro på os selv. Det formår vi at tage med os i kampen mod Norge, hvor blandt andet Emil Blankholm Pedersen og Marius Stenmann Hansen træder i karakter og viser vejen i angrebet, og vi løfter os som hold. Vi smider dog et ærgerligt sæt til Norge, der forsegler vores skæbne på sidstepladsen.” forsætter han.

”Det er super frustrerende, at det kun er 11 bolde, der skal skille os fra Sverige. Men det er elementer i spillet, vi kan gøre noget ved, som f.eks. at vi skal kæmpe for hver eneste bold, da det kan få betydning i sidste ende. Det lærte vi på den hårde måde denne gang, og vi går som hold klogere herfra. Nu er der desværre lidt lang tid til, at denne årgang igen har aktiviteter sammen, men spillerne har helt sikkert fået en masse ting at arbejde med ude i klubberne.” afslutter Thomas Skifter Bertelsen.

HU18 EM-kvalifikation, 1. runde:
Danmark-Sverige: 1-3 (25-21, 18-25, 22-25, 17-25)
Danmark-Finland: 0-3 (16-25, 18-25, 20-25)
Danmark-Norge: 3-1 (25-16, 25-22, 23-25, 25-22)

Del nyhed

LÆS OGSÅ