Kidsvolley vist frem til 28 europæiske forbund

I weekenden deltog en lille delegation fra Volleyball Danmark i CEVs Coaches Convention i Kranjska Gora, Slovenien, hvor 96 deltagere fra 28 forbund satte volleyball til børn i fokus. En af de danske deltagere var Volleyball Danmarks konsulent, Christina Attrup Juhl, der her giver et indblik i weekendens begivenheder. ”Min kollega Sara Lilja Jensen og…

:


I weekenden deltog en lille delegation fra Volleyball Danmark i CEVs Coaches Convention i Kranjska Gora, Slovenien, hvor 96 deltagere fra 28 forbund satte volleyball til børn i fokus. En af de danske deltagere var Volleyball Danmarks konsulent, Christina Attrup Juhl, der her giver et indblik i weekendens begivenheder.

64731951 368698707121378 845968494133510144 n

”Min kollega Sara Lilja Jensen og jeg var blevet inviteret af CEV til at deltage i deres Coaches Convention, og vi var meget spændte på at høre, hvilke modeller og indgangsvinkler andre lande og forbund har til træning og turneringer for de yngste volleyballspillere. Samtidig var vi glade for, at vores Kids- og Teenvolley koncepter skulle præsenteres i form af oplæg fra Peter Morell, som i denne sammenhæng repræsenterede Færøerne sammen med sin kone, Anne. Derudover var Thomas Bro-Rasmussen tovholder på konventionen, som er en del af CEVs Coaches Commision.”

64808376 1301201233382080 2100127669306785792 n

”Vi havde to dage med masser af foredrag og diskussioner. Lørdag var der teoretiske oplæg af fire hovedtalere, heriblandt Peter Morell, efterfulgt at praktik i hallen. Søndag var en paneldiskussion. De fire hovedtalere var fra Italien, Belgien, Holland og så Færøerne/Danmark, og de fortalte og viste hvorledes de i deres respektive lande arbejde med børn og unge. Alle lande arbejder, ligesom Danmark, med en variation af volleyballspillet til børn og unge spillere. Alle tænker i reducerede banestørrelser, reducering i personantal på hold samt forskellige variationer af gribe, kaste og ”bounce” bolden. Så selvom vores koncepter og spil var forskellige, bliver mange af de samme principper og metoder brugt.”

65217301 459011308209172 3490995666396643328 n

”Alt i alt har det været en læringsrig weekend med masser af inspiration fra flere lande. Vi er dog også blevet bekræftet i, at vi med Kids- og Teenvolley i Danmark har et spil, der fungerer rigtig godt og som i høj grad implementerer de elementer, andre lande også sætter fokus på. Vi har fået inspiration til små justeringer, der måske kan optimere vores nuværende koncept, og vil nu arbejde videre med disse ting i administrationen. Vi blev i weekenden præsenteret for en masse øvelser, og der vil komme videolink til disse fra CEV, som vil blive delt på vores hjemmeside og/eller denne Facebookgruppe.

Del nyhed

LÆS OGSÅ