Team Danmark og DIF sætter spiseforstyrrelser på dagsordenen

Volleyball Danmark har sammen med 31 andre specialforbund været til dialogmøde med DIF om spiseforstyrrelser, trivsel og trænerrollen. Elitechef i Volleyball Danmark, Sven Brix, deltog i mødet, der gav en god indføring i de problemstillinger og løsninger, forbund, klub og udøver kan møde ift. spiseforstyrrelser i sportens verden. ”Repræsentanter fra DIF og Team Danmark samt…

:


Volleyball Danmark har sammen med 31 andre specialforbund været til dialogmøde med DIF om spiseforstyrrelser, trivsel og trænerrollen.

Elitechef i Volleyball Danmark, Sven Brix, deltog i mødet, der gav en god indføring i de problemstillinger og løsninger, forbund, klub og udøver kan møde ift. spiseforstyrrelser i sportens verden.

”Repræsentanter fra DIF og Team Danmark samt udvalgte specialforbund delte på dagen oplevelser og erfaringer på overordnet plan og specifikke eksempler. Disse indtryk gav god inspiration til diskussioner med andre forbund i mindre grupper, der understregede, at spiseforstyrrelser og trivsel er blevet en væsentlig udfordring i samfundet – især i sportens verden – og det er et område vi konstant skal være opmærksomme på og være med til at forebygge i klubber såvel som i forbund. ” udtaler Sven Brix.

I Volleyball Danmark er der i materialer til f.eks. Talentcentrene og Aldersrelateret Træningskoncept en sektion om balancen mellem kost og motion. Herudover opfordrer Volleyball Danmark alle klubber, trænere og forældre til at gennemgå DIF og Team Danmarks materialer omkring spiseforstyrrelser. Herunder kan man også finde specifikke råd til behandlingsmuligheder.

Læs mere om DIF og Team Danmarks råd til at håndtere spiseforstyrrelser her.

Del nyhed

LÆS OGSÅ