Sidste stik taget

Efter en lang rejse med overnatning i Istanbul, var det lørdag aften tid til den sjette og sidste kamp i dette års European Silver League. Selvom holdet havde misset muligheden for 1.pladsen i puljen var alle spillere og stab indstillet på at sikre 2.pladsen, ranglistepoint og den bedst mulige afslutning på landsholdssæsonen. Opskriften var klar…

:


Efter en lang rejse med overnatning i Istanbul, var det lørdag aften tid til den sjette og sidste kamp i dette års European Silver League. Selvom holdet havde misset muligheden for 1.pladsen i puljen var alle spillere og stab indstillet på at sikre 2.pladsen, ranglistepoint og den bedst mulige afslutning på landsholdssæsonen.

Opskriften var klar fokus i serven så modstanderne ikke kunne få lov til at spille med deres to store centerspillere og være klar med stabile blokader på kanterne. De danske herre ligger fint ud og får lagt det nødvendige pres på Aserbajdsjans modtagning der kæmper med at give deres hæver gode betingelser, hvilket giver den danske blok og forsvar gode muligheder og holdet kan hurtigt bringe sig foran i kampen. Samtidig hænger den danske sideout rigtig fint sammen og de danske modtagere sørger for fine bolde til holdets spilfordeler der kan bringe alle sine angribere i spil. Danmark er i front hele 1.sæt og vinder komfortabelt 25-17.

Værter havde tydeligvis også bemærket den stabile danske sideout, og fra starten andet sæt skruer de op for servetrykket. Det skaber lidt flere problemer for Danmark og værter følger bedre med i sættet og er end da kort varigt foran og da de danske server samtidig ikke helt bider så meget på modstanderens modtagning er indledningen på andet sæt tæt og intens. Til alt held kan Aserbajdsjans ikke vedholde det høje servetryk og det giver gennem sættet mange servefejl og kombineret med de danske spilleres vedholdende tryk i serven og stabilitet i modtagning og angreb sikres også dette sæt med sikker margin med 25-20.

Kampens tredje sæt ligner til forveksling det første og stadig med en del servefejl fra Aserbajdsjan så Danmark tager hurtigt fronten og bringer sig foran i sættet. Dette forspring holder de danske drenge uden problemer med godt stabilt spil på alle pladser og tager dermed sættet 25-17 og en helt fortjent 3-0 i den sidste kamp.

”Dagens Kamp dag var lidt svær at forberede forstået på den måde at vi vidste vores mulighed for at nå finalen var forpasset med nederlaget til Rumænien. Derfor kan det nogle gange være svært efter så lang en rejse at finde det helt rette gear for der er ingen tvivl om vi er et bedre hold men for at være det skal vi spille fokuseret og holde vores eget niveau. Derfor er jeg rigtig tilfreds med den måde vi går til kampen og den koncentration drengene går på banen med. Vi fik det vi kom efter – en koncentreret indsats der giver en fortjent sejr på kontoen, vi får sluttet godt af på sæsonen og indkassere de ranglistepoint 2.pladsen i puljen og den delte 3.plads i Silver League efter Rumænien og Grækenland der spiller finalen,” udtaler landstræner Kristian Knudsen.

European Silver League

Kampen mod Aserbajdsjan var den sjette af i alt seks kampe i og den sidste i Danmarks pulje i European Silver League, hvor Danmark møder Georgien, Aserbajdsjan og Rumænien.

DANMARKS KAMPPROGRAM, European Silver League Pulje B

25/05 Danmark vs. Georgien 3-0 (25-20, 25-20, 25-12)

29/05 Rumænien vs. Danmark 3-0 (25-15, 25-21, 32-30)

02/06 Danmark vs. Aserbajdsjan 3-0 (25-23, 25-10, 25-19)

08/06 Georgien vs. Danmark 0-3 (10-25,22-25, 9-25)

12/06: Danmark vs. Rumænien 0-3 (20-25, 19-25, 23-25)

15/06: Aserbajdsjan vs. Danmark 0-3 (17-25, 20-25, 18-25)

Del nyhed

LÆS OGSÅ