Herrelandsholdet stadig ubesejret på hjemmebanen i Slagelse

Spar Nord Arena Slagelse var endnu engang dækket op til volleyfest, da 500 tilskuere på tribunen var med til at heppe de danske volleyherrer til en 3-0 sejr over Aserbajdsjan.  Der var godt gang i både de danske og aserbajdsjanske fans, der taktfast klappede deres hold på banen i Slagelse. Intensiteten var da også høj…

:


Spar Nord Arena Slagelse var endnu engang dækket op til volleyfest, da 500 tilskuere på tribunen var med til at heppe de danske volleyherrer til en 3-0 sejr over Aserbajdsjan. 

Der var godt gang i både de danske og aserbajdsjanske fans, der taktfast klappede deres hold på banen i Slagelse. Intensiteten var da også høj fra start på begge sider af nettet, og spillerne fik i den grad klappet til boldene i både serv og angreb. Kampen blev tæt fra start, men fra andet sæt udviste Danmark klar dominans over et aserbajdsjansk mandskab, der skabte mange fejl på egen side. Selvom kampen dog blev mere lige herefter, havde Danmark stadig god kontrol over spillet, og kunne dermed tage sejren sikkert i tre sæt.

”Kampen i dag gik virkelig som vi havde håbet. Vi spiller en meget taktisk fornuftig kamp, hvor vi udnytter flere forskellige angrebsløsninger og samtidig får lagt en stabil blokade. Jeg kunne godt have ønsket mig et lidt bedre forsvarsspil, men man kan jo ikke være ked af en 3-0 sejr og 3 point på kontoen,” udtaler landstræner Kristian Knudsen.

”Sejren over Aserbajdsjan var meget vigtig for vores chance for at kunne gå videre i turneringen. Vi tror på at vi stadig kan nå det, og kampen på hjemmebane mod Rumænien den 12. juni bliver altafgørende for os. Så vi håber selvfølgelig på en fyldt hal med masser af danske volleyfans,” afslutter landstræneren.

Kampen sæt for sæt 

Kampen startede tæt med flotte dueller og et skarpt angrebsspil på begge sider af nettet. Ved 8-8 begyndte Danmark at trække fra med en række kanonhårde springserver og et fokuseret blokadespil og skabte en lille føring. Aserbajdsjan fik dog med et levende forsvar og kloge angrebsløsninger kæmpet sig tilbage i sættet, der ved 18-18 igen stod helt lige igen. Det blev derfor også en tæt afslutning, men i sidste ende var de danske volleyherrer skarpest, og med et knaldhårdt angreb af Rasmus Breuning lukkede Danmark sættet 25-23.

Andet sæt startede godt for Danmark, som fik sat pres på den aserbajdsjanske modtagning. Aserbajdsjan kæmpede med fejl på egen side, hvilket de danske volleyherrer udnyttede til at skabe et stort forspring. Det danske mandskab fortsatte det høje servetryk og lukkede ned for alt, hvad der kom tilbage fra Aserbajdsjans side. Med et velplaceret servees fra Peter Trolle, tog Danmark sættet – ganske overbevisende – 25-10.

Danmark kom en smule bagud fra start i tredje sæt, men fik indhentet det forsømte ved 7-7. Herfra fulgtes holdene tæt, men Danmark kunne hele tiden holde sig et skridt foran, bl.a. takket være et skarpt blokadespil, der ikke gav Aserbajdsjan meget råderum ved nettet. Danmark spillede klogt med snedige angrebs- og serveløsninger – især af lokalhelten Oskar Madsen, der fik snydt Aserbajdsjans forsvar og modtagning op til flere gange. Uden de store komplikationer afsluttede Danmark således sættet med 25-19.
 
Dermed er Danmark fortsat ubesejret på den nye hjemmebane i Slagelse og stadig med i jagten på en førsteplads i puljen.

European Silver League 
Kampen mod Aserbajdsjan var den tredje af i alt seks kampe i Danmarks pulje i European Silver League, hvor Danmark møder Georgien, Aserbajdsjan og Rumænien. Danmark spiller en sidste hjemmekamp mod Rumænien den 12. juni. 

DANMARKS KAMPPROGRAM, European Silver League Pulje B
25/05 Danmark vs. Georgien 3-0 (25-20, 25-20, 25-12) 
29/05 Rumænien vs. Danmark 3-0 (25-15, 25-21, 32-30)
02/06 Danmark vs. Aserbajdsjan 3-0 (25-23, 25-10, 25-19)
08/06 Georgien vs. Danmark 
12/06: Danmark vs. Rumænien
15/06: Aserbajdsjan vs. Danmark

Del nyhed

LÆS OGSÅ