Letland udligner med sejr over det danske damelandshold

Lørdag eftermiddag mødte det danske damelandshold atter Letland i deres anden indbyrdes kamp – denne gang i de fantastiske kulisser i Spar Nord Arena Slagelse med mange danske volleyfans på tribunerne. Danmark havde allerede fredag aften vundet 3-1 i deres første indbyrdes opgør, så forventningerne til dagens kamp var at kunne gøre kunsten efter. Danmark…

:


Lørdag eftermiddag mødte det danske damelandshold atter Letland i deres anden indbyrdes kamp – denne gang i de fantastiske kulisser i Spar Nord Arena Slagelse med mange danske volleyfans på tribunerne.

Danmark havde allerede fredag aften vundet 3-1 i deres første indbyrdes opgør, så forventningerne til dagens kamp var at kunne gøre kunsten efter. Danmark fik dog langt fra en drømmestart på opgøret, og de måtte kæmpe hårdt for pointene mod et lettisk hold, der i den grad havde fundet et ekstra gear i spillet fra gårsdagens kamp. Efter to sætnederlag fik de danske volleykvinder dog spillet sig varme og vandt tredje sæt sikkert. Selvom fjerde sæt i lang tid bar præg af endnu en sætsejr til Danmark, satte Letland dog slutspurten ind og vandt kampen i fire sæt.

”Vi havde forventet, at Letland ville komme med et helt andet pres end i går – og det gjorde de. Men nogle gange er det som om, at vi kommer til at give efter i stedet for bare at klø på.” siger landsholdets libero, Mette Sallerup.

”Letland spiller virkelig godt i dag, men det gør vi også i dele af kampen. Så er det bare mega ærgerligt, at vi ikke kan holde fast her til sidst, nu når vi har chancen. Men vi kan tage rigtig meget med fra de her to kampe. Så nu skal vi bare fokusere på en ny dag og ny kamp og blive ved med at indstille os på tingene,” afslutter Sallerup.

Kampens spiller blev landsholdets nye anfører, Helena Elbæk 

Kampen sæt for sæt
Letland startede kampen bedst, mens et nervøst Danmark havde problemer med at finde pondus i angrebsspillet. Det virkede i det hele taget til, at det lettiske hold havde justeret både det offensive og defensive spil fra gårsdagens kamp, og de danske volleykvinder måtte kæmpe hårdt for at få afgjort boldene i dansk favør. I slutningen af sættet begyndte Danmark dog at få gang i både serv og blokaden og fik pyntet på resultatet, selvom det bliver en 21-25 sætsejr til Letland.

Andet sæt startede heller ikke godt set med danske briller. Letlands blok/forsvar var stabilt og svært at trænge igennem for de danske angrebsspillere. Ved 13-13 fik Danmark indhentet Letlands forspring, godt hjulpet på vej af et stærkt servetryk fra Mathilde Jeppesen. Letland havde dog stadig et ekstra gear, og selvom Danmark igen hentede et par point mod slutningen, endte sættet stadig med 22-25 til Letland.

I tredje sæt fik Danmark bidt fra sig fra start, hvor de havde bedre styr på de lettiske angribere i blokken. Danmark øgede deres forspring, som sættet skred frem, og ved 15-9 måtte den lettiske landstræner kalde hendes anden time-out i sættet. Danmark fortsatte dog ufortrødent deres dominans, og med snedige angrebsløsninger, skarpe server og et fantastisk forsvarsspil kunne Danmark afgøre sættet 25-18.

Fjerde sæt startede tæt og de to hold fulgtes ad hele vejen til 9-9 med gode aktioner på begge sider af nettet. Herefter fik Danmark, bl.a. med en hårdtslående Helena Elbæk ved nettet, skabt et lille forspring. Letland svarede dog hurtigt igen, og ved 17-17 blev Danmarks forspring indhentet, og pludselig var det lettiske hold i front og afsluttede også sættet med 20-25.

Dermed udligner Letland til 1-1 i holdenes serie af opgør.

Tre opgør venter i Letland
Kampen i Spar Nord Arena Slagelse var den sidste, det danske damelandshold spiller på dansk jord i denne omgang. Den 29. maj går turen til Letland, hvor de to hold skal spille tre opgør mod hinanden. Følg med på Damelandsholdets Facebookside, hvor holdet løbende opdaterer med kampe og resultater.

Kampprogram
24/05: Danmark vs. Letland (3-1: 25-19, 16-25, 25-16, 26-24)
25/05: Danmark vs. Letland (1-3: 21-25, 22-25, 25-18, 20-25)
30/05: Letland vs. Danmark 
31/05: Letland vs. Danmark 
01/06: Letland vs. Danmark 

Del nyhed

LÆS OGSÅ