Herrelandsholdet åbner European Silver League med sejr over Georgien

I en sprudlende Spar Nord Arena Slagelse jublede over 600 tilskuere med fra tribunerne, da de danske volleyherrer fik den perfekte start i European Silver League turneringen med en 3-0 sejr over Georgien. Danmark kom, trods en del servefejl, bedst fra start og udviste dominans ved nettet overfor et georgisk mandskab, der ikke helt kunne…

:


I en sprudlende Spar Nord Arena Slagelse jublede over 600 tilskuere med fra tribunerne, da de danske volleyherrer fik den perfekte start i European Silver League turneringen med en 3-0 sejr over Georgien.

Danmark kom, trods en del servefejl, bedst fra start og udviste dominans ved nettet overfor et georgisk mandskab, der ikke helt kunne matche opgaven i deres defensiv. Selvom kampen i perioder var tæt, var danskerne overlegne i de afgørende perioder, og især i sidste sæt udviste de stort overskud og flot spil og indkasserede dermed en 3-0 sejr.

”Vi spillede ikke vores bedste kamp i de første to set, hvor vi har svært ved at finde niveauet. Kun i tredje sæt spiller vi helt frit og rammer dermed det niveau, jeg ved, vi kan spille på. Så vi afslutter kampen med det spil, vi gerne vil spille. Og så fik vi jo selvfølgelig en 3-0 sejr og en perfekt start på turneringen i en flot kulisse i Slagelse. Det kan kun blive godt.” Udtaler landstræner, Kristian Knudsen.

”Det er ubeskriveligt og uvirkeligt at have spillet her i Slagelse i dag. Det kan godt være, at jeg ikke var en bærende spiller på holdet i dag, men jeg er glad for at komme på banen i dag. Jeg tror lige jeg skal hjem og fordøje det hele.” udtaler Kalle Kjerstein Madsen, der spillede sin første landskamp på hjemmebanen i Slagelse. 

Kampen sæt for sæt
Danmark kom godt fra start og lagde et hårdt pres på Georgiens blok/forsvar med stor varietet i angrebsspillet. Desværre bar det danske spil også præg af en del uprovokerede fejl, især i serven, hvilket gav Georgien muligheden for at blive i kampen. Selvom det blev tæt i midten af sættet, havde de danske herrer stadig overtaget i angrebsspillet og kunne afslutte sættet 25-20.

Andet sæt startede tæt og Georgien fik et lille forspring. Med kanonhårde server fra Rasmus Breuning og en uigennemtrængelig blokade kom Danmark dog hurtigt tilbage i sættet. De to hold fulgtes herefter tæt og tog skiftevis point fra hinanden. På Danmarks side var Simon E. Ø. Andersen især effektiv og afgjorde hele 5 point i sættet alene. I slutningen af sættet fandt Danmark et ekstra gear frem og afsluttede sættet 25-20 med et velplaceret angreb af lokalhelten Oskar Madsen.

I tredje sæt havde Danmark fundet den helt store servekanon frem, hvor blandt andet Mads Kyed Jensen kvitterede med to servees. Georgiens modtagning var i store dele af sættet under pres, mens det danske angreb var i hopla og samlet set leverede 14 direkte vundne angreb. Og mens publikum taktfast kunne bifalde bl.a. Kalle Madsens debut på hjemmebanen i Slagelse, sikrede Danmark sig det tredje og afgørende sæt 25-12.

Dermed har Danmark vundet deres første kamp i dette års European Silver League.

European Silver League
Kampen i Spar Nord Arena Slagelse var den første af i alt seks kampe i Danmarks pulje i European Silver League, hvor Danmark – foruden Georgien – møder Aserbajdsjan og Rumænien. Danmark spiller således to kampe mere på hjemmebanen i Slagelse, hvor vi håber på at kunne skabe en fed kulisse på tilskuertribunerne igen. Køb din billet til kampene her.

Følg desuden de danske volleyherrer på Facebook her.

DANMARKS KAMPPROGRAM, European Silver League Pulje B
25/05 Danmark vs. Georgien(3-0: 25-20, 25-20, 25-12)
29/05 Rumænien vs. Danmark
02/06 Danmark vs. Aserbajdsjan 
08/06 Georgien vs. Danmark 
12/06: Danmark vs. Rumænien

15/06: Aserbajdsjan vs. Danmark

Del nyhed

LÆS OGSÅ