De danske volleykvinder vinder første kamp mod Letland

Damelandsholdet spillede fredag aften deres første ud af i alt fem kampe mod Letland, som endte 3-1 til Danmark. Kampen viste gode takter fra de danske volleykvinder, der i store dele af kampen dominerede med et stærkt angrebsspil og gode blokader. ”Vi spiller en stabil kamp, hvor vi formår at få alle spillere på banen…

:


Damelandsholdet spillede fredag aften deres første ud af i alt fem kampe mod Letland, som endte 3-1 til Danmark. Kampen viste gode takter fra de danske volleykvinder, der i store dele af kampen dominerede med et stærkt angrebsspil og gode blokader.

”Vi spiller en stabil kamp, hvor vi formår at få alle spillere på banen og virkelig udnytte den bredde, vi har i truppen. Jeg er især imponeret af de mange nye spillere på holdet, som går friskt til opgaven, og som også afslutter kampen godt, selvom det bliver tæt og spændende.” udtaler landstræner Sven Erik Lauridsen om kampen.

”Vi havde i forvejen besluttet os for at prøve forskellige konstellationer af, hvis muligheden bød sig, og det gjorde den i dag. Og så er det jo kun positivt, at holdet kan præstere med de mange forskellige opstillinger, vi står i. Nu venter en ny kamp i morgen, og der bliver det selvfølgelig en helt ny opgave vi skal løse.” afslutter landstræneren.

Kampen gav spilletid til alle på holdkortet og gav desuden landsholdsdebut til Astrid Empacher, Amalie Jørgensen, Teresa Haugaard Nielsen, Mathilde Borup Jeppesen og Manuela Johnsen.

Kampens spiller blev Katrine Strøbæk.

Kampen sæt for sæt
Danmark kom godt fra start og fik presset et lettisk hold, der havde problemer i både modtagning og forsvar og tilmeld lavede en del servefejl. De danske kanter slog godt til den i angrebet, og selvom det lettiske forsvar fik fingrene på flere og flere bolde, var det danske tryk stadig for stort. Danmark afsluttede dermed første sæt 25-19 med et servees fra debutanten Amalie Jørgensen.

Andet sæt startede anderledes med en række fejl på den danske side. Samtidig havde Letland justeret i både serv og angreb og satte dermed den danske defensiv under pres. Midt i sættet var der lidt fremgang i Danmarks spil, hvor bl.a. Mathilde Jeppesen debuterede i trøjen med et servees, og Isabel Fugmann fik sat gang i det danske angreb. Desværre var det ikke nok, og Letland kunne vinde sættet 16-25.

I tredje sæt kom Danmark bedre fra start med gode blokader af centrene Teresa Haugaard og Katrine Strøbæk og imponerende fight i forsvaret. Det lettiske forsvar kom igen i problemer mod en stærk dansk offensiv, og kunne ikke stille meget op mod de velspillende danskere. Dermed blev sættet afgjort af Danmark med 25-17.

Fjerde sæt blev fra start en tæt affære. De danske blokader var igen på pletten, og sammen med et stærkt servepres skabte Danmark et forspring. I midten af sættet blev det dog tæt igen, hvor begge hold skiftevis tog point fra hinanden. Til sidst var det dog Danmark, der kunne bevare roen og afgøre kampen på deres anden sætbold ved 26-24.

Volleyfesten fortsætter i Slagelse
Næste opgør mod Letland spilles i morgen, den 25. maj, kl. 13:00 i Spar Nord Arena Slagelse efterfulgt af herrelandsholdets European Silver League kamp mod Georgien. Sidst der blev spillet landsholdsvolleyball i Slagelse, var der over 2000 tilskuere, så vi håber det bliver en volleyfest igen i morgen.

Du kan stadig nå at købe billetter med besparelser her.

Del nyhed

LÆS OGSÅ