Simon Øster Ellegaard Andersen vinder det amerikanske volleyballmesterskab for andet år i træk

Den 22-årige danske landsholdsspiller Simon Øster Ellegaard Andersen vandt i weekenden det amerikanske mesterskab i volleyball, NCAA National Championship, sammen med sine holdkammerater fra Long Beach University. Samtidig blev Simon hædret med en plads som første centerspiller på turneringens All-Tournament Team. Selvom det kun er Simon Øster Ellegaard Andersens anden sæson i USA, har det…

:


Den 22-årige danske landsholdsspiller Simon Øster Ellegaard Andersen vandt i weekenden det amerikanske mesterskab i volleyball, NCAA National Championship, sammen med sine holdkammerater fra Long Beach University. Samtidig blev Simon hædret med en plads som første centerspiller på turneringens All-Tournament Team.

Selvom det kun er Simon Øster Ellegaard Andersens anden sæson i USA, har det danske volleytalent allerede opnået noget af det ypperste inden for amerikansk volleyball – og så har han endda gjort det hele to gange.

Det er nemlig andet år i træk, at Long Beach University står med mesterskabstrofæet efter de lørdag eftermiddag (søndag nat, dansk tid) vandt 3-1 på hjemmebanen over University of Hawaii. Og netop hjemmebanen har gjort stort indtryk hos Simon.

”Det var helt fantastisk at stå med trofæet for andet år i træk foran et kæmpe hjemmepublikum, der stormede banen, da vi vandt den sidste bold, ” siger Simon Øster Ellegaard Andersen.

”Vi har arbejdet virkelig hårdt som hold for at nå målet, og det her er virkelig den perfekte måde at afslutte sæsonen og sende de mange senior-spillere på holdet afsted på. Da der ikke er en professionel liga i USA, er dette college mesterskab det største man kan vinde inden for volleyball herovre. Så det betyder meget for alle spillere,” siger han.

Landsholdet kalder
Den 205 cm høje centerspiller med en fortid i Skovbakken Volley og Middelfart VK har gennem sine to sæsoner i USA været en bærende spiller på sit hold, som også tæller flere amerikanske landsholdsspillere. Med endnu et trofæ og hæder i bagagen, vender han nu snuden mod Danmark og landsholdet.

”Jeg glæder mig til at komme hjem til Danmark og spille en spændene landsholdssæson. Det giver selvfølgelig ekstra motivation at vende tilbage med sådan en sejr i kroppen, så det skal nok blive rigtig godt,” afslutter han.

Du kan se Simon Øster Ellegaard Andersen og resten af det danske landshold spille på hjemmebanen i Spar Nord Arena i Slagelse i maj og juni, når holdet deltager i European Silver League, hvor de møder Georgien, Aserbajdsjan og Rumænien.

Se mere om turneringen og køb dine billetter til kampene her.

Del nyhed

LÆS OGSÅ