Gentofte vinder DM-guld for andet år i træk

Gentoftes herrer kan endnu engang sætte sig til rette på den danske volleytrone som nykronede danske volleykonger, efter de fredag aften besejrede Hvidovre VK 3-2 i den 4. DM-finale. Gentofte virkede stærke med 3-0 sejre i de to første opgør, men Hvidovre vågnede op til dåd og fik bidt fra sig i den tredje kamp,…

:


Gentoftes herrer kan endnu engang sætte sig til rette på den danske volleytrone som nykronede danske volleykonger, efter de fredag aften besejrede Hvidovre VK 3-2 i den 4. DM-finale.

Gentofte virkede stærke med 3-0 sejre i de to første opgør, men Hvidovre vågnede op til dåd og fik bidt fra sig i den tredje kamp, som de vandt 3-1. Derfor var der lagt i kakkelovnen til en tæt og spændende fight på Hvidovres hjemmebane, da Gentofte og Hvidovre tørnede sammen for fjerde gang i finaleserien.

I en kogende kulisse i Frihedens Idrætscenter, hvor trommeskindet blev sat på prøve, forplantede rytmerne sig til banen, hvor smash og serv taktfast blev sendt mod modstanderens banehalvdel med fuld kraft igennem hele kampen.

Tætte dueller fra start
Hjemmebanefordelen var i den grad til at mærke i hallen, hvor Hvidovre fik bragt sig i front med stærkt blokadearbejde og giftige angreb. Gæsterne fra Gentofte var under pres, og bagud 11-7 tog cheftræner Shane Smith sin første timeout. Langsomt begyndte Gentofte at indhente Hvidovres forspring, og med et servees af kaliber kunne Gentofte udligne ved stillingen 17-17, som også udløste en timeout i Hvidovrelejren. Resten af sættet blev en uhyre tæt affære, hvor begge hold brillerede i serven. Til sidst trak Gentofte dog det længste strå og lukkede sættet med mindst mulig margen, 24-26.

Andet sæt startede med samme nerve, som forrige sæt sluttede, og holdene fulgtes helt tæt. Igen var serven det stærkeste våben på begge sider af nettet, og boldene blev sendt afsted med raketfart fra baglinjen. Spændingen var i den grad til at mærke, og spillerne fra begge mandskaber brølede af deres lungers fulde kraft i skiftevis glæde og frustration. Ved stillingen 18-18 begyndte Hvidovre at skabe et lille forspring, og bagud 22-19 tog Gentofte en timeout for at justere spillet. Men lige meget hjalp det, og Hvidovre kunne tage sættet 25-22.

Jubelbrøl og gult kort
I kampens tredje sæt var det Gentoftes tur til at bringe sig i front fra start godt hjulpet på vej af et stærkt servepres, der gav en føring på 2-7. Men Hvidovre havde langt fra mistet gejsten, og med et fremragende forsvarsspil og et solidt angreb, indhentede de Gentofte ved stillingen 7-7. Hvidovre fortsatte herefter deres momentum og fik skabt afstand til et Gentoftehold, der havde problemer med at komme forbi den tårnhøje Hvidovreblokade. Bølgerne gik igen meget højt og følelserne sad uden på spillertøjet, hvilket også kom til at koste Hvidovre et gult kort. Det virkede dog kun til at forstærke Hvidovres dominans, og de endte da også med at tage sættet 25-22.

Gentofte kom bedst ud af starthullerne i fjerde sæt og bragte sig foran 4-8. Nu begyndte nerverne dog at vise sig på begge sider af nettet, og hele 13 servefejl sniger sig ind i løbet af dette sæt. Selvom Hvidovre var tæt på at indhente Gentoftes forspring, formåede hjemmeholdet ikke at hente de sidste par bolde. Gentofte kunne dermed lukke fjerde sæt 21-25, og tvinge opgøret ud i et femte og afgørende sæt.

De sidste vigtige point
Hvidovre stod nu med ryggen mod muren. En sejr i femte sæt ville tvinge finaleserien ud i en sidste afgørende kamp, mens et nederlag ville udløse guld til Gentofte. Luften i hallen var nu tyk af adrenalin og spænding, og det virkede til at det finalevante Gentoftemandskab bedst kunne stå imod presset. Men Hvidovre fik sat spillet i gang igen, og ved 8-8 var finalekampen stadig helt åben. Holdene fulgtes nu helt tæt – et point ad gangen, indtil Gentofte skabte luft i Tobias Kjærs serv. Herefter afgjorde de sættet på første matchbold og lukkede sættet og således også kampen med 11-15.

Dermed havde Gentoftes herrer vundet tre sejre i finaleserien og kunne lade sig hædre som Danmarksmestre for 7. gang i klubbens historie. For cheftræner, Shane Smith, er det dog hans første danmarksmesterskab:

”Hvidovre spillede virkelig godt, og det blev som forventet en svær kamp. Det er virkelig svært at vinde et mesterskab mod så godt et hold, og jeg er bare stolt af vores drenge for at køre på i dag, selvom vi ikke havde vores bedste kamp.” udtaler Shane Smith efter kampen og fortsætter:

”Det har jo hele tiden været vores mål at nå her til finalen og vinde guldet. Sæsonen har været meget op og ned, men det har været en fornøjelse at arbejde med holdet, og alt i alt kan vi se tilbage på været fantastisk sæson her i Gentofte”.

Gentofte anfører Peter Trolle har også stor ros til sølvvinderne fra Hvidovre: ”Jeg synes Hvidovre spiller en rigtig god kamp, og jeg har stor respekt for, at de får justeret deres spil fra de to første finalekampe. Kampen i dag er meget repræsentativ for niveauet mellem de to hold.”

Det er en af de sjove i dag. Det er altid lidt federe at det bliver så tæt til sidst, der er adrenalin på, og man bliver presset til det maksimale, man kan. Og så er det selvfølgelig lidt sjovere at vinde. Og nu skal jeg have en sejrsøl – hurtigt!”, afslutter Peter Trolle.

DM-finaler, herrer
13. april: Gentofte Volley vs. Hvidovre VK: 3-0 (25-19, 28-26, 25-17)
19. april: Hvidovre VK vs. Gentofte VK: 0-3 (22-25, 15-25, 15-25)
15. april: Gentofte Volley vs. Hvidovre VK: 1-3 (21-25, 18-25, 25-18, 21-25)
26. april: Hvidovre VK vs. Gentofte VK: 2-3 (24-16, 25-22, 25-22, 21-25, 11-15)

Del nyhed

LÆS OGSÅ