Holte IF generobrer DM-guld

Holte IF kan igen kalde sig for danske volleydronninger efter en overbevisende 3-0 sejr over de forsvarende mestre fra Brøndby VK i den 4. DM-finale For 8. gang på 9 år stod Brøndby og Holtes volleyballkvinder over for hinanden i DM-finalen. Finaledysten var således endnu et klassisk opgør i rækken mellem de to ærkerivaler. Begge…

:


Holte IF kan igen kalde sig for danske volleydronninger efter en overbevisende 3-0 sejr over de forsvarende mestre fra Brøndby VK i den 4. DM-finale

For 8. gang på 9 år stod Brøndby og Holtes volleyballkvinder over for hinanden i DM-finalen. Finaledysten var således endnu et klassisk opgør i rækken mellem de to ærkerivaler.

Begge holds anførerer, Nora Møllgaard (Holte IF) og Eva Bang (Brøndby VK) havde på forhånd spået en uhyre tæt finaleserie, og holdene har da også været igennem et intenst finaleforløb med tre tætte kampe før denne fjerde og i sidste ende afgørende kamp.

I en velbesøgt Stadionhal i Brøndby med suveræn opbakning til begge mandskaber på banen, blev kampen spillet godt i gang med lange dueller og flotte forsvarsaktioner. Holdene fulgtes også tæt, hvor ingen lykkedes at få mere end to points forspring. Ved stillingen 9-9 begyndte Holte IF dog at trække fra, bl.a. med en god servestime af Holtes Sofia Helena Andersen, som først stoppede ved stillingen 11-18. Brøndby forsøgte med et skift på hæver-positionen, hvor den helt unge Tajme Muharemovic kom ind i stedet for anfører Eva Bang. Hun kvitterede med nogle flotte server, der reducerede til 15-20. Den sidste skarphed manglede dog hos Brøndby, og Holte tog en komfortabel sætsejr på 17-25.

Brøndby kom anderledes godt fra start med en 3-0 føring i andet sæt. Holte fik dog indhentet det forsømte allerede ved stillingen 4-4, hvor Holtes Mikala Mogensen leverede en kill-blok af kaliber. Brøndby kæmpede med modtagningen, og først ved stillingen 5-12 lykkedes det dem at bryde ud af den samme opstilling. Selvom det i lang tid lignede en sikker Holte sætsejr, formåede Brøndby alligevel at spille sig ind i kampen igen, og ved 16-17 tog Holte timeout. Holte holdt sig dog foran sættet ud, og anfører Nora Møllgaard endte med at afgøre sættet 22-25.

I tredje sæt kom Brøndby igen bedst fra start, men formåede denne gang at holde fast i forspringet bl.a. med gode angreb fra Autumn Jenkins. Holte var under pres og fik brug for begge timouts tidligt i kampen for at justere spillet, hvilket gav pote og kontakt ved 9-9. Herefter voldte Sofia Helena Andersens serv endnu engang Brøndbys modtagning problemer, og Holte fik skabt 3-4 points afstand. Forspringet blev forøget, da Johanne Kappel blev skiftet ind i serv ved 15-20, og der blev hun helt indtil Holte kunne lukke sættet og kampen 15-25.

Dermed kan Holtes volleyballkvinder igen kalde sig danske mestre, efter de sidste sæson måtte afgive tronen til netop Brøndby. Og det glæder selvfølgelig Holtelejren.

”Kampen i dag blev lige, som vi ønskede. Jeg ved godt, at det på nogle punkter går lidt op og ned, men langt hen ad vejen lykkedes det for os at blive mentalt ’på’ i kampen. I dag bliver vi ved med at spille, og vi holder det niveau vi gerne vil. Det er fedt!” siger head coach, Sven-Erik Lauridsen, og fortsætter:

Det har været et utroligt lærerigt finaleforløb for os. I første kamp er vi egentlig klar, men har en del, der ikke har prøvet det før. Til anden kamp kommer det der panik i øjnene over at vi faktisk står i finalerne. I tredje kamp har vi fået styr på nerverne, og da vi går ind til den her kamp, kan jeg mærke i omklædningsrummet, at pigerne er der. Det har været noget af en rutsjebanetur, og det mentale kan man ikke træne sig til. Så jeg synes, det er super flot, at vi klarer den sådan i dag.

Anfører fra Holte, Nora Møllgaard, er også lettet over resultatet: ”Det er helt fantastisk, det er den vildeste følelse. Vi er simpelthen så glade. Det var en meget mærkelig kamp i dag og vi har haft et lidt ujævnt finalespil, men vi vandt, og det er det vigtigste.

”Nu skal vi bare ud at fejre og hygge, og så skal vi bare nyde, at vi stadig er et hold lige nu, før det hele er slut”, afslutter Nora Møllgaard.

Finalespillet mellem Holte og Brøndby blev spillet over fire kampe med følgende resultater:
Holte-Brøndby: 3-1 (25-18, 25-23, 17-25, 25-23)
Brøndby-Holte: 3-2 (26-24, 17-25, 25-21, 25-27, 15-13)
Holte-Brøndby: 3-1 (25-23, 22-25, 25-15, 25-23)
Brøndby-Holte 0-3 (17-25, 22-25, 15-25)

Del nyhed

LÆS OGSÅ