INDBLIK: Så mange spiller volleyball i Danmark

Den årlige opgørelse af medlemstal fra DIF er netop offentliggjort. Få et indblik i tallene og hør mere om tendenserne bag. I 2018 var der 15076 medlemmer i Volleyball Danmark. Det er et lille dyk fra 2017, men dog ikke noget, der skaber bekymring i forbundet. I podcasten Volley Talk, tager Volleyball Danmarks teamleder i…

:


Den årlige opgørelse af medlemstal fra DIF er netop offentliggjort. Få et indblik i tallene og hør mere om tendenserne bag.

I 2018 var der 15076 medlemmer i Volleyball Danmark. Det er et lille dyk fra 2017, men dog ikke noget, der skaber bekymring i forbundet. I podcasten Volley Talk, tager Volleyball Danmarks teamleder i Bredde- og Udviklingsafdelingen, Christina Attrup Juhl, en snak med Casper Ahlehoff Hansen omkring tendenserne og initiativerne bag medlemstallene. Hør med her:


BedsteVolley og Bevæg dig for Livet skaber vækst
Mens medlemstallet har ligget forholdsvist stabilt over de sidste fem år, sker der en udvikling i aldersfordelingen på Volleyball Danmarks medlemmer. Det er især de voksne mellem 25-59 samt den ældre generation, der er blevet mere aktive. Segmentet 60+ er steget med 7,7% fra 2017 til 2018, hvilket BedsteVolley projektet har stor andel i, ligesom ’Bevæg dig for Livet’ samarbejdet, har givet flere af dem over 25 mod på at spille volley.

Volleyball Danmark oplever, ligesom mange andre idrætsforeninger, faldende medlemstal blandt de unge mellem 19-24. Dog har tallene også vist et faldende antal medlemmer hos de helt unge børn fra 0-12år, der er gået ned med 10,3% fra 2017 til 2018.

”Det er brændende ærgerligt, at vi går tilbage i segmentet for de helt unge. Især fordi jeg synes, der bliver gjort et kæmpe stykke arbejde ude i klubberne, og at forbundet har alle mulige initiativer, der bliver benyttet godt ude i landet. Det er derfor virkelig et område, vi skal sætte fokus på at booste ude i foreningerne”, siger Christina Attrup Juhl.

For at sikre et stabilt og voksende medlemstal i Volleyball Danmark, er der i højere grad sat fokus på fastholdelse af medlemmer. Heriblandt er medlemsundersøgelsen ”Players First” sat i gang i 14 foreninger, der skal samle data ind omkring, hvad medlemmerne synes om at være en del af de respektive foreninger. Klubber, der ønsker at være en del af Players First, kan kontakte Volleyball Danmark her.  

Årets højdespringere
2018 var et godt år for mange klubber, men især tre klubber kunne byde en masse nye ansigter velkomne. Årets absolut højdespringer var Aarhus Beachvolley Club, som inviterede hele 112 flere medlemmer ud i sandet end i 2017. Også Kolding Volleyball Klub og Gentofte Volley havde stor medlemsvækst med henholdsvis 78 og 56 flere medlemmer end det forgangne år.

“Det er en fornøjelse at se, at højdespringerne i medlemstal er geografisk fordelt ud over hele landet, og at det er en beachvolleyklub, der ligger øverst. Alle tre klubber er ambitiøse på vegne af deres medlemmer, og det melder de tydeligt ud”, 
forklarer Christina Attrup Juhl.

Få et hurtigt overblik over Volleyball Danmarks Medlemstal her: 

MEDLEMSTAL
Gå selv på opdagelse i DIF’s medlemstal her.

Del nyhed

LÆS OGSÅ