Wildcardhold og op- og nedrykning

Danmarksturneringen er ved at nå sin afslutning, hvilket begynder at skabe et overblik over op- og nedrykninger samt indplacering af nye Wildcardhold. 1. marts var frist for ansøgning om wildcardhold, ekstra ordinær nedrykning samt ansøgning om certificering til VolleyLigaen for eksisterende Ligahold. Certificering til VolleyLigaenAnsøgninger om certificering behandles af Top Volleyball Danmark på deres møde…

:


Danmarksturneringen er ved at nå sin afslutning, hvilket begynder at skabe et overblik over op- og nedrykninger samt indplacering af nye Wildcardhold.

1. marts var frist for ansøgning om wildcardhold, ekstra ordinær nedrykning samt ansøgning om certificering til VolleyLigaen for eksisterende Ligahold.

Certificering til VolleyLigaen
Ansøgninger om certificering behandles af Top Volleyball Danmark på deres møde ultimo marts. Det ligger fast, at Ikast KFUM (damer og herrer) ikke har ansøgt om at blive certificeret til VolleyLigaen 19/20 og derfor vil være at betragte som ordinær nedrykker til 1. division.

Wildcardhold
Top Volleyball Danmark har besluttet at godkende følgende wildcardhold til deltagelse Danmarksturneringen 19/20, 2. division:
·         Grøndal EV – herrer (nyt hold)
·         VK Vestsjælland – herrer (forlængelse af hold i 2. div. pulje 2)
·         Farum-Holte – Damer (forlængelse af hold i 2. div. pulje 2)
·         Lyngby- Gladsaxe – Damer (forlængelse af hold i 2. div. pulje 2)

Fritagelse fra oprykning
Turneringsudvalget har godkendt ansøgning fra VK Vestsjælland wildcard om ikke at rykke op i 1. division (såfremt holdet vinder rækken).

Ekstraordinær nedrykning
Turneringsudvalget har godkendt ansøgning fra Brøndby VK om nedrykning fra 1. division damer øst (såfremt holdet ikke slutter som en placering der automatisk giver nedrykning).

Op- og nedrykning
1.-2. division spilles med 7 hold i rækkerne.

1.  Division
I kvalifikationspillet til 1. division, fastholdes et kvalifikationsspil, hvor begge vinderne af 2. division har mulighed for at spille sig op i 1. division. Alt efter antallet af hold, der ikke certificeres til VolleyLigaen, vil kvalifikation til 1. division være som følger (i hhv. øst og vest):

  • 0 nedrykker til 1. division: Nr. 6 i 1. division og de 2 vindere af 2. division spiller om to pladser i 1. division.
  • 1 nedrykker til 1. division: Nr. 5 og 6 i 1. division og de 2 vindere af 2. division spiller om to pladser i 1. division.
  • 2 nedrykkere til 1. division: Nr. 4 og 5 i 1. division og de 2 vindere af 2. division spiller om to pladser i 1. division, samt nr. 6 rykker direkte ned i 2. division.

2.  Division
Vinderen af Danmarksserien samt nr. 2 i SVBK rykker op i 2. division, såfremt dette ønskes. Nr. 7 i 2. division rykker ned i danmarksserien. Såfremt der er 15 hold eller flere, der er kvalificeret til at spille 2. division, hhv. øst eller vest for Storebælt, findes de 14 hold til 2. division på følgende måde:

  • 15 hold: nr. 6 i 2. division spiller ude/hjemme om at forblive i 2. division, taberne rykker ned i Danmarksserien
  • 16 hold: nr. 6 i 2. division rykker ned i Danmarksserien
  • 17 hold: nr. 5 i 2. division spiller ude/hjemme om at forblive i 2. division, taberne rykker ned i Danmarksserien
  • 18 hold: nr. 5 i 2. division rykker ned i Danmarksserien

Yderligere frister d. 1 april:
Den 1. april er der frist for:

  • Framelding af hold, der ikke ønsker at forsætte i Danmarksturneringen
  • Ansøgning om holdfælleskaber for senior (og fornyelser)
  • Navneændring eller specielle navne på overbygninger i VolleyLigaen

Kontakt Turneringsleder, Henrik Pedersen, ved spørgsmål.

Del nyhed

LÆS OGSÅ