Rekordhøj deltagelse ved DM i Skolevolley

Der har været hård konkurrence om pladserne til det landsdækkende finalestævne i Skolevolley DM for landets 9. klasser, der hvert år arrangeres af Dansk Skoleidræt. Over 600 hold har deltaget i kredsturneringerne rundt omkring i landet, hvor 14 drengehold og 14 pigehold nu har klaret sig igennem nåleøjet og skal jagte medaljer til finalestævnet, der…

:


Der har været hård konkurrence om pladserne til det landsdækkende finalestævne i Skolevolley DM for landets 9. klasser, der hvert år arrangeres af Dansk Skoleidræt. Over 600 hold har deltaget i kredsturneringerne rundt omkring i landet, hvor 14 drengehold og 14 pigehold nu har klaret sig igennem nåleøjet og skal jagte medaljer til finalestævnet, der afvikles d. 19.-21. marts i Kalundborghallerne.

Det gør dermed også Volleyball til den mest populære ’etablerede’ sportsgren i Dansk Skoleidræt og overgår både fodbold og håndbold med flere hundrede hold i de indledende kredsturneringer. Mens andre sportsgrene ser faldende og svingende holdtilmeldinger til deres skoleturneringer, har volleyball haft en stor fremgang de sidste fem år.

”Skolevolley er en kæmpe succes for vores sportsgren” udtaler Randi Fechtenburg, udviklingskonsulent hos Volleyball Danmark. ”Vi oplever, at skolerne og eleverne er gode til at tage volleyball til sig, og de hurtigt udvikler både færdigheder inden for sporten samt de sociale aspekter med fællesskab og sammenhold. Og så er det måske en naturlig udvikling fra de mange kids- og teen stævner, der gennem det sidste årti har introduceret flere tusinde skolebørn for volleyball.”

Se finaler på Volley TV

Skolevolleys stigende popularitet blev også bekræftet, da tusindvis af seere så med på Volley TV til sidste års finaler. En succes, der også gentages til dette års finaler, så klassekammerater, forældre og klubber kan følge de spændende kampe.

”Det er en turnering, som man hurtigt kan mærke har stor prestige for skolerne, og jeg glæder mig til at se en masse spillere, som måske ikke har volleyball som deres primære sport. Der er en masse ”uslebne diamanter” på mange skoler, som bestemt kunne udvikle deres potentiale videre i en klub.” Udtaler Casper Ahlehoff Hansen, Mediekonsulent i Volleyball Danmark.

Finalekampene spilles d. 21. marts i Kalundborghallerne og kan ses på Volley TV her: https://bit.ly/2TR7N7r

12.30: Pigefinale
13:30: Drengefinale

Spilleplan og resultater fra kampene kan desuden findes på Dansk Skoleidræts hjemmeside her

Del nyhed

LÆS OGSÅ