Øget talentsatsning i dansk beachvolley

Talentarbejdet i dansk beachvolley får et løft. Det står klart, efter Volleyball Danmarks bestyrelse ved fastlæggelsen af budgettet for 2018 har besluttet at øge satsningen inden for talentarbejdet i beachvolley og bl.a. ansat en ny talentchef. Som en helt central del præsenteres en ny talentstruktur, der skal understøtte kontinuitet og kvalitet i talentudviklingen. Udover talenttræninger…

| Foto: Peter Bernberg

:


Talentarbejdet i dansk beachvolley får et løft. Det står klart, efter Volleyball Danmarks bestyrelse ved fastlæggelsen af budgettet for 2018 har besluttet at øge satsningen inden for talentarbejdet i beachvolley og bl.a. ansat en ny talentchef.

Som en helt central del præsenteres en ny talentstruktur, der skal understøtte kontinuitet og kvalitet i talentudviklingen.

Udover talenttræninger i Kraftcenter Vest OG Øst, lægges der fremover vægt på tilbagevendende samlinger og try-out for at styrke det danske talentmiljø. Målsætningen er fortsat at være repræsenteret ved U-EM i alle aldersklasser og på længere sigt også U-VM.

Volleyball Danmarks elitechef for beachvolley Anders Lund Hoyer ser frem til øget fokus og satsning på talentudviklingen:

”Jeg håber, at der med en øget indsats og et øget fokus på talentudviklingen i Kraftcentrene vil blive dannet grobund for et godt udviklingsmiljø, hvor spillerne kan få rammerne og støtten til at fortsætte og optimere deres udvikling, og at set-up’et vil være med til at bane vejen for endnu flere af vores talenter,” siger han.

Den første talentsamling afholdes 11. marts 2018 i Odense for U22 spillere og yngre.

Ny talentchef ansat
På baggrund af den nye talentstruktur, kombineret med de seneste års øgede deltagelse i internationale U-mesterskaber, har Volleyball Danmark besluttet at udvide teamet omkring Talentarbejdet og ansætte en talentchef.

Den nye talentchef er Lydia Jørgensen, der i dag bl.a. har ansvaret for talenttræningerne i Kraftcenter Øst og talentudviklingen i CPH Beach i samarbejde med CPH Beach’s Sportschef Martin Olafsen. Udover en lang karriere i beachvolleyball er hun uddannet DIF Diplomtræner og tidl. sportschef i CPH Beach, og Lydia Jørgensen ser frem til arbejdet:

”Jeg håber, at vi bl.a. kan skabe en systematisk og sammenhængende tilgang i talentudviklingen til gavn for spillere og alle dem omkring. Strukturen og teamet bag, ser jeg, som helt centralt for at kunne udvikle flere dygtige ungdomsspillere og forberede dem på en international seniorkarriere,” siger Lydia Jørgensen.

Talentchefens ansvarsområde er primært koordinering og planlægning af talentarbejdet i forbindelse med samlinger, try out og turneringsforberedelse for udtagne hold.

Arbejdet sker i regi af Kraftcentrene og dermed i samarbejde med de ansvarlige talenttrænere og sportschefer. Den daglige træning og udvikling af spillere sker således fortsat gennem talenttrænerne i Kraftcenter Vest og Kraftcenter Øst.

Foruden den ny talentchef er Dennis Spile Hansen blevet ansat som talenttræner i Kraftcenter Vest. Han har en lang karriere som elite-beachvolleyballspiller og har i en årrække været træner for både senior- og ungdomshold i Odense Beachvolleyball Klub (OVBK).

Læs hele nyheden på beachvolley.dk

Del nyhed

LÆS OGSÅ