Brøndby i guldtriumf i NEVZA Club Championships

Brøndby Volleyball Klub kunne søndag eftermiddag strække armene i vejret og trække guldmedaljerne over halsen efter en 3-1 finalesejr over norske Førde i den nordiske klubturnering NCC. De to mandskaber havde allerede krydset klinger fredag eftermiddag i playoff-kampen. Her vandt nordmændene 1. sæt, men Brøndby snuppede de tre efterfølgende og kampen 3-1. Brøndby havde dermed…

:


Brøndby Volleyball Klub kunne søndag eftermiddag strække armene i vejret og trække guldmedaljerne over halsen efter en 3-1 finalesejr over norske Førde i den nordiske klubturnering NCC.

De to mandskaber havde allerede krydset klinger fredag eftermiddag i playoff-kampen. Her vandt nordmændene 1. sæt, men Brøndby snuppede de tre efterfølgende og kampen 3-1.

Brøndby havde dermed det mentale overtag i NEVZA Club Championships-finalen søndag eftermiddag i Stadionhal 1 i Brøndby.

Kampen begyndte dog efter samme mønster, hvor Førde startede som lyn og torden, holdte alle bolde i spil og vandt også sættet 25-22.

”Vi kunne simpelthen ikke få hul på dem,” siger Brøndbytræner Jens Bang.

”Vi kommer mere i gang i 2. sæt, men alligevel følger de godt med. Vi har held med, at Deprice (Washington, red.) og vores libero Asli (Ersózoglu, red.) spiller næsten fejlfrit. Det giver os to kanter at spille på,” siger han.

Begge hold spillede med stor risiko, og det gav en underholdende kamp, som Brøndbykvinderne kunne trække sig sejrrigt ud af efter at have vundet de tre efterfølgende sæt med 25-19, 25-16 og 25-23 ogdermed kampen med 3-1.

”Sejren i NEVZA Club Championships betyder rigtig meget for os alle sammen,” siger Jens Bang.

”Når begge hold spiller med stor risiko, så ser man tit, at korthuset falder total, når det falder,” siger han.

”I sidste weekend missede vi to matchbolde mod Holte og smed en stor føring i afgørende sæt. Jeg havde ikke troet, at vi ville stå med guldmedaljerne i dag,” siger Jens Bang.

”Vi har haft en sportspsykolog tilknyttet i løbet af ugen for at arbejde på det mentale aspekt af vores spil. Det er småting, som der er blevet skruet på, man både spillerne og os trænere kan se, at det virker,” slutter Brøndby-træneren.

Tidligere på søndagen tabte Holte bronzekampen til norske Oslo Volley.

Se alle resultater fra NEVZA Club Championships her.
Se mere på Facebook her. 

Del nyhed

LÆS OGSÅ