Videochallenge eller ej? Over 40 procent af kendelserne omstødt

Det internationale volleyballforbund FIVB har det seneste år samlet statistik på anvendelsen af videochallenge. Trænerne fik medhold i to ud af fem challenges. Ved det årlige kommissionsmøde i FIVB-hovedkontoret i Schweiz gjorde præsident Ary Graça det klart, at kvaliteten af dommerne er et højt prioriteret område for verdensforbundet.   “Vi monitorerer konstant de mest innovative…

| Foto: FIVB

:


Det internationale volleyballforbund FIVB har det seneste år samlet statistik på anvendelsen af videochallenge. Trænerne fik medhold i to ud af fem challenges.

Ved det årlige kommissionsmøde i FIVB-hovedkontoret i Schweiz gjorde præsident Ary Graça det klart, at kvaliteten af dommerne er et højt prioriteret område for verdensforbundet.  

“Vi monitorerer konstant de mest innovative og avancerede teknologier i sportens verden. Vi introducerede videochallenge og har set dets store succes gennem de sidste to år. Det forbedrer nøjagtigheden, hvilket er til stor fordel for kampofficials, spillere og fans,” siger han.

FIVB introducerede brugen af videochallenge ved OL i Rio i 2016. På kommissionsmødet fremlagde FIVB statistikken for brugen af videochallenge systemet, hvor trænerne kan bede dommeren om at gense en kendelse på video for at afgøre, om den var korrekt eller ej.

Tallene viser, at trænerne fik medhold i 285 af de 701 kaldte videochallenges i sidste års World League. Det svarer til, at 43 procent af kendelserne er blevet omstødt.

I World Grand Prix blev 42 procent af kendelserne omstødt, da trænerne fik medhold i 262 af de 598 kaldte videochallenges.

I 2016-2017 sæsonen af FIVB World Tour i beachvolley, blev der kaldt 192 videochallenges, hvor 63 kendelser, svarende til små 33 procent, blev ændret. Ved VM i 2017 blev små 28 procent af kendelserne ændret.   

Kilde: FIVB

Del nyhed

LÆS OGSÅ