Et hårdt kæmpende HU18-landshold spiller op med Schweiz

Schweiz – Danmark 3-0 (25-20, 25-19, 27-25) Sidste kamp i EM-kvalifikationen for det danske HU18 landshold. EM-pladsen er ude af rækkevidde, da HU18 spiller mod Schweiz om 3. pladsen i puljen. Det er dog stadig en vigtig kamp for Danmark, da resultatet i dag tæller med i fremtidige seedninger. Og hvad der lige i øjeblikket…

| Photo credits: Volleyball Danmark

:


Schweiz – Danmark 3-0 (25-20, 25-19, 27-25)

Sidste kamp i EM-kvalifikationen for det danske HU18 landshold. EM-pladsen er ude af rækkevidde, da HU18 spiller mod Schweiz om 3. pladsen i puljen. Det er dog stadig en vigtig kamp for Danmark, da resultatet i dag tæller med i fremtidige seedninger. Og hvad der lige i øjeblikket er vigtigst – De danske HU18 drenge er sultne efter en sejr.

Det er tydeligt allerede fra starten, at HU18 også i dag bliver sat under pres i modtagningen. Danmark må aflevere nogle bolde til Schweiz, som bliver til schweiziske points. Emil Stenstrup laver en god modtagning, så Mikkel Hoff kan sætte Kalle Madsen op på pipen til et vundet angreb. Forsvaret står rigtigt, og Malthe Karhula piller et schweizisk angreb, som Kalle Madsen vinder på venstrekanten. Kalle Madsen og Alfred Pontoppidan får sat stop i blokken, men det danske forsvar kan ikke nå bolden. 5-5. Alfred Pontoppidan vinder et lob over midten. Lang bold som Schweiz slår i nettet. Schweiz kommer først til første tekniske timeout med 8-7 på et hæverangreb, som danskerne forgæves kæmper for at nå. Et par hurtige schweiziske points på en kommunikationsfejl i modtagningen, et blokeret dansk angreb, og Danmark tager team timeout ved 7-11.

Perfekt modtagning af Emil Stenstrup, og Mikkel Hoff kan sætte Kalle Madsen op mod en enmandsblok, som Kalle Madsen sikkert vinder ned af linjen. Danmark er bagud 10-16 ved anden tekniske timeout på en teknisk fejl. HU18 forpasser en perfekt modtagning, som bliver slået i nettet, og danskerne går i nettet på den efterfølgende bold. Anden team timeout ved 10-18. Modtagning af Emil Stenstrup, som Malthe Karhula slår højt i blokken, så det schweiziske forsvar ikke kan holde bolden. Tålmodigt angrebsspil og endnu en schweizisk angrebsfejl. Stopblok af Mikkel Hoff, Joachim Hesselholt over midten, og bolden ender hos Mikkel Hoff, der sender et fingerslag ud i et ledigt hjørne. Schweiz tager team timeout ved 16-20. Schweiz sætter en gratisbold over, der får lov til at dale i gulvet på den danske banehalvdel. Den skal de danske drenge hurtigt ryste af sig. Joachim Hesselholt vinder presbolden over to schweizere. Alle mand nede og rode på gulvet efter en servenetruller, og Danmark når ikke på plads i forsvaret, 18-23. Perfekt modtagning af Emil Stenstrup, og Kalle Madsen slår pipen af på blokken, 20-24. Joachim Hesselholt presser på i serven og fremtvinger et schweizisk angreb, som Danmark har under kontrol, men DK bliver blokeret i skoene, og Schweiz tager første sæt 25-20.

Schweiz starter andet sæt med et servees. Mikkel Hoff klar i forsvaret, og Alfred Pontoppidan kan hæve til Malthe Karhula, der slår bolden af på den schweiziske blok. Kalle Madsen med perfekt modtagning, og Malthe Karhula sætter bolden på baglinjen. Blok af Alfred Pontoppidan, der fortsætter med et servees. Schweiz er heldige med at stå det rigtige sted på et angreb, som Joachim Hesselholt ellers brager ned. Schweiz kommer først til første tekniske timeout 8-7. Jonas Marcussen sætter et angrebspoint på kontoen på et godt tidspunkt, men vi står og bobler på den efterfølgende bold, som Mikkel Hoff når at få hænder på, men DK kommer så sent på den efterfølgende bold, at Danmark ikke kan få bolden afleveret. Dansk teknisk fejl. 8-13. Malthe Karhula ovre og hente en bold ved den schweiziske bænk, men HU18 når ikke retur i forsvaret. 8-16 ved anden tekniske timeout på endnu en teknisk dansk fejl.

Bertram Rygaard-Rasmussen ind for Mikkel Hoff. Kevin Jepsen ind for Jonas Marcussen. To angreb af Malthe Karhula højt i blokken og efterfølgende servees, og Danmark kommer på 11-18. Stopblok af Kalle Madsen, og Schweiz slår næste angreb ud. Kludder ved nettet, men Danmark kommer højest ved nettet to gange i træk, og Alfred Pontoppidan presser bolden ned på schweizernes banehalvdel. Danmark hænger i, 16-21. Killblok Joachim Hesselholt. Killblok Alfred Pontoppidan. HU18 spræller forgæves og taber sættet 19-25.

I tredje sæt starter vi med Bertram Rygaard-Rasmussen, Anders Hauge, Alfred Pontoppidan, Kalle Madsen, Malthe Karhula, Joachim Hesselholt. Kalle Madsen er rykket ud på diagonalen. Anders Hauge stempler ind i kampen med et servees. Fin modtagning af Emil Stenstrup, og Kalle Madsen banker den ned af linjen. Bertram Rygaard-Rasmussen samler op i forsvaret, så det bliver Joachim Hesselholt, der sætter Kalle Madsen op til endnu et vundet angreb. Killblok Joachim Hesselholt. 6-4. Joachim Hesselholt lobber til 7-5. Anders Hauge bomber os først til første tekniske timeout med 8-6.  Kalle Madsen på backspike til 10-7. Schweiz skruer op for servepresset, og Danmark kan ikke holde modtagningen, Schweiz foran 12-10.

Anders Hauge får skrabet bolden over med det yderste af fingerspidserne og fanger Schweiz ude af balance. Servees Anders Hauge, 12-12. Blokpoint Kalle Madsen 14-13. Schweiz kommer først til anden tekniske timeout på et par danske angrebsfejl. Endnu et vundet angreb af Kalle Madsen på højrekanten. Joachim Hesselholt tager endnu et blokpoint. Danmark bliver lidt forsigtige og hæver med baggerslag nede fra banen, men Malthe Karhula ruller bolden ind i spanden, 18-17. Malthe Karhula blokerer DK til 19-18. Schweizisk teknisk fejl, og HU18 er på 20-18. Kalle Madsen bomber videre fra backspiken, schweizisk postkasse. Anders Hauge ruller bolden ind i spanden, 22-20. Schweizisk angreb i nettet, og 23-21 til DK. Schweizisk blokade til 23-23, og Danmark tager team timeout. Kalle Madsen blokerer HU18 til første sætpoint. Schweiz overlever ved angreb igennem den danske blok. 24-24. Schweizisk angreb ned af linjen. Schweizisk matchbold, som Danmark overlever med et godt stop på blokken, Anders Hauge er hurtig på baglinjen, og Kalle Madsen slår bolden af på blokaden. Et schweizisk angreb ned af linjen og en tæt schweizisk blok afgør kampen til Schweiz 25-27.

Set i lyset af de to foregående kampe, har danske hold i dag spillet et klart bedre spil. Vi spiller vores eget spil, og store dele af kampen foregår på vores præmisser. Et spil som Danmark skal fortsætte med i fremtiden, hvis vi skal kunne spille med til de internationale kampe ved CEV-turneringerne.

Startopstilling: Mikkel Hoff, Kalle Madsen, Joachim Hesselholt, Jonas Marcussen, Malthe Karhula, Alfred Pontoppidan og Emil Stenstrup

Indskiftere: Bertram Rygaard-Rasmussen, Kevin Jepsen, Anders Hauge.

Topscorer er Kalle Madsen med 11 points, godt fulgt af Malthe Karhula med 9 points.

Bedste modtagere er Emil Stenstrup med 58 % positive og 15 % perfekte og Kalle Madsen med 55 % positive og 18 % perfekte.

Bedste blokadespiller er Joachim Hesselholt med 5 vundne blokpoints.

Del nyhed

LÆS OGSÅ