Marienlyst booker billet til pokalfinalen efter tæt fight

Marienlysts regerende danske mestre er klar til pokalfinalen lørdag kl. 16.00, efter de i en intens affære besejrede Ishøj med 3-0. Final 4, semifinale: Ishøj Volley vs. BK Marienlyst 0-3 (22-25, 23-25, 24-26) Frederiksberg Hallen På papiret var semifinalen mellem Ishøj og Marienlyst helt åben. Ishøj har haft en fremragende sæson og indtager pt. Volleyligaens…

| Foto: Henrik Petersen

:


Marienlysts regerende danske mestre er klar til pokalfinalen lørdag kl. 16.00, efter de i en intens affære besejrede Ishøj med 3-0.

Final 4, semifinale: Ishøj Volley vs. BK Marienlyst 0-3 (22-25, 23-25, 24-26)
Frederiksberg Hallen

På papiret var semifinalen mellem Ishøj og Marienlyst helt åben. Ishøj har haft en fremragende sæson og indtager pt. Volleyligaens 2. plads, mens Marienlysts regerende danske mestre modsat har haft en skuffende sæson indtil videre med blot tre sejre i ligaen.

Men det flotte fynske holdkort og historik er ikke til at tage fejl af, da Marienlyst har været i ni af de seneste ti pokalfinaler og i den grad kunne bruge et vendepunkt i sæsonen.  

Semifinalen blev da også en tæt og spændende slagudveksling, hvor få point skilte holdene ad i hvert af de tre tætte sæt, som sikrede Marienlyst sejren.  

Marienlyst-træner Peter Lyø:

”Vi havde regnet med, at det ville blive en tæt kamp. Men gennem den seneste halvanden måned har vi trænet rigtig godt, blevet mere sammenspillet og det giver sig til udtryk i dag, hvor vi har færre udfald end tidligere, ” siger han.

”Jeg spiller mere safe i dag end normalt, hvor jeg godt kan lide at skifte mre ud. Men det virker så nervøst på begge sider af nettet, så vi holder de samme mand på banen,” siger Peter Lyø.

”Det betyder så meget for os at komme i pokalfinalen. Drengene skulle mentalt over den hurdle. Vi har snakket om os selv som favoritter til kampen mod Ishøj for at forberede os mentalt, det hjalp,” slutter Marienlyst-træneren.

Spillende Ishøj-træner Marcin Janczak:

”Det var så tæt en kamp, som betød så meget for holdet. Kampens vigtighed forplanter sig i spillerne, og det gør, at vi bliver for stresset i nogle situationer. Og når vi stresser, så kan vi ikke spille og smider kampen,” siger han.

”Vi vidste, at Marienlyst ville være et bedre hold, end da vi mødte dem tidligere på sæsonen. Og så må jeg fremhæve deres libero, som virkelig har gjort et stort fremskridt og spiller en vigtig rolle i dag,” siger Marcin Janczak.

Holdene fulgtes ad i et intensivt 1. sæt, hvor både hænder og Ishøjs Karol Dziubas fødder var i brug for at holde bolden i spil i kampen om hvert eneste point. Stillingen balancerede stadig ved 17-17, hvor Marienlyst fik et 2-points forspring, som de byggede videre på og lukkede sættet med 25-22.

Ishøj tog teten i 2. sæt, hvor de førte komfortabelt 12-6, inden Marienlyst stemplede ind og på en god pointstime reducerede til 12-11, inden der var balance i regnskabet ved 17-17. Holdene fulgtes ad frem til 23-23, hvor først Marienlysts Kristoffer Abell slog til fra kanten, og efterfølgende Daniel Thomsen med en vandtæt blokade sikrede fynboerne sættet 25-23.

3. sæt blev endnu tættere end de to foregående. Ishøj overlevede to matchbolde bagud 22-24, inden først Simon Bitsch og derefter Sigurd Varming blokkede Marienlyst til sætsejr 26-24 og dermed en 3-0-sejr.

Med sejren er Marienlyst klar til pokalfinalen i morgen klokken 16:00, hvor de møder vinderen af den anden semifinale mellem Gentofte og Middelfart.

Alle kampe til Final 4 vises direkte på Volley TV. 

KAMPPROGRAM FINAL 4

Fredag den 15. december
Kl. 13.00: Semifinale: Holte IF vs. Amager VK (damer): 3-0 (25-16, 25-17, 25-23)
Kl. 15.00: Semifinale: Elite Volley Aarhus vs. Brøndby VK (damer): 0-3 (20-25, 19-25, 21-25)
Kl. 17.00: Semifinale: Ishøj Volley vs. Marienlyst (herrer): 0-3 (22-25, 23-25, 24-26)
Kl. 19.00: Semifinale: Gentofte Volley vs. Middelfart VK (herrer)

Lørdag den 16. december
Kl. 13.30: Pokalfinale damer: Holte IF vs. Brøndby VK
Kl. 16.00: Pokalfinale herrer:

– Med forbehold for forsinkelser begge dage.

Del nyhed

LÆS OGSÅ